Zoek & boek
Subtropisch klimaat met warme temperaturen en milde vochtigheid gedurende het hele jaar

Weer & Klimaat van Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Alles over het weer op Gran Canaria

Gran Canaria is het derde grootste eiland van de Canarische archipel en nodigt altijd uit tot een zonvakantie. Het klimaat op Gran Canaria is stabiel en kent hoge temperaturen, zelfs in de wintermaanden. Zijn prachtige zandstranden ontvangen zodoende 365 dagen per jaar bezoekers. De temperatuur op Gran Canaria ligt in de zomermaanden rond de dertig graden en in de winter rond de twintig. April tot en met oktober gelden als de beste maanden voor een vakantie op het eiland. Houd tijdens je verblijf de weersverwachting voor Gran Canaria in de gaten met websites als Weeronline.

weer gran canaria
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
klimaat van Gran Canaria

Het subtropische klimaat van Gran Canaria

Dankzij de geografische ligging van de archipel heerst er een subtropisch klimaat. Tussen juni en september kun je op een gemiddelde temperatuur van 30 graden rekenen. In juli en augustus tikt de thermometer zelfs regelmatig de 40 graden aan. Zelfs in januari, de koudste maand van het jaar, wordt het niet veel frisser dan 20 graden. Van mei tot en met augustus is de regenval nihil en ook gedurende de rest van het jaar vallen er nauwelijks buien. In de wintermaanden komen deze vooral aan de noordkust en in het binnenland voor.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Het noorden versus het zuiden

Alhoewel Gran Canaria geen enorm eiland is, bestaan er toch duidelijke verschillen tussen het noorden en het zuiden. De temperatuur op Gran Canaria ligt het hele jaar door in het zuiden iets hoger. Het klimaat van Gran Canaria is in het noorden iets natter; in de lente en de herfst valt hier vaker een buitje. Ook kent de temperatuur op Gran Canaria in het noorden in de zomer ook aanzienlijk minder uitschieters naar boven. In het noorden vier je je zonvakantie vooral tussen mei en oktober, in het zuiden kan dit het hele jaar door.

Een overzicht van de temperatuur op Gran Canaria per maand

November, december, januari, februari en maart zijn in het noorden van het eiland iets minder geschikt voor een absolute zonvakantie. De temperatuur ligt er dan tussen de 28 en de 22 graden. In april en mei begint deze te stijgen en in augustus bereikt de temperatuur op Gran Canaria aan deze kant zijn hoogepunt. Het weer op Gran Canaria kent in het zuiden hetzelfde verloop, maar hogere temperaturen. Juni, juli, augustus en september zijn de warmste maanden. Ook oktober behoort aan beide kanten tot een goede maand voor een zonvakantie.

Het beste moment voor een actieve vakantie

Het weer op Gran Canaria en de prachtige natuur op het eiland nodigen niet alleen strandliefhebbers, maar ook sportievelingen uit tot een vakantie. Voor wandel- en fietsvakanties is het klimaat van Gran Canaria in de lente het meest geschikt. Het is dan aangenaam warm en de natuur staat in bloei. Surfen kun je op Gran Canaria het hele jaar door, vooral aan de noordkust. De zomer is het makkelijkste seizoen om te surfen. De rest van het jaar is vooral voor ervaren surfers.

De weersverwachting voor Gran Canaria

De weersverwachting voor Gran Canaria is vanwege het stabiele klimaat op het eiland niet erg wisselend. Als je er eenmaal bent, wil je vaak echter toch even kunnen nagaan hoe het met de weersverwachting voor Gran Canaria zit. Hiervoor raadpleeg je websites als Weeronline en Weerplaza. Zoek naar het weerbericht van de komende 14 dagen om precies te weten waar jij deze vakantie op kunt rekenen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Gran Canaria en extreme weersomstandigheden

Moet je tijdens je vakantie, ondanks het stabiele klimaat op Gran Canaria, rekenen op extreme weersomstandigheden? Alhoewel het niet de standaard is, kan extreem weer op Gran Canaria natuurlijk wel voorkomen. In de zomer hebben we het dan vooral over hittegolven die veroorzaakt worden door warme lucht uit de Sahara. En alhoewel het er niet vaak regent, komt er een heel enkele keer een heftige subtropische regenbui voor. Dit is dan voornamelijk in het noorden en buiten de zomermaanden.

De invloed van de Saharawind op de temperatuur op Gran Canaria

De Canarische eilanden liggen op dezelfde breedtegraad als de Sahara. Wanneer de calima waait –een extreem harde wind die het zand van de Sahara naar de Canarische archipel blaast- kunnen de temperaturen oplopen tot zelfs boven de 40 graden. In Noord-Afrika wordt diezelfde wind overigens sirocco genoemd. Dit gebeurt ongeveer drie keer per jaar en kan een week aanhouden. Soms komt er ook stof mee, maar dat is niet per definitie het geval. Vermijd in dit soort korte periodes de zon en onderneem geen activiteiten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vliegtickets Gran Canaria

Auto Huren Gran Canaria

Excursies Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…