Zoek & boek
Verschil in tijd met het eiland

Tijdverschil met Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Bestaat er een tijdsverschil tussen Gran Canaria en Nederland?

Wanneer je voor je vakantie het vliegtuig instapt, is de kans aanwezig dat er tussen Nederland en het land van bestemming een tijdsverschil bestaat. Ook als je naar het prachtige Gran Canaria afreist, het op twee na grootste eiland van de Canarische archipel, is het belangrijk om daarmee rekening te houden. Er is namelijk wel degelijk sprake van een tijdsverschil wanneer je naar Gran Canaria vertrekt. Hoe groot dat tijdsverschil is en tot welke tijdzone Gran Canaria behoort, vertellen we je hieronder.

Tijdsverschil Nederland Gran Canaria
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Gran canaria Tijdverschil met Nederland

Hoe laat is het nu in Gran Canaria?

Het tijdsverschil tussen Gran Canaria en Nederland is één uur. Het antwoord op de vraag ‘Hoe laat is het nu op Gran Canaria?’ is dan ook altijd ‘één uur vroeger dan bij ons’. Is het in Nederland dus 09.00 ’s ochtends, dan is het op Gran Canaria 08.00. De op Gran Canaria geldende tijdzone is de West-Europese tijd (WEST). Ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en IJsland behoren tot die tijdzone.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Waarom bestaat er een uur verschil met Gran Canaria?

De aarde draait in 24 uur om haar as. De verschillende tijdzones zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat het overal op aarde ’s ochtends licht en ’s avonds donker wordt. Iedere tijdzone van een land is bepaald aan de hand van de Greenwich-meridiaan. Het uiteindelijke tijdsverschil, waaronder dus ook het verschil in tijdzone tussen Gran Canaria en Nederland, wordt bepaald op basis van de geografische afstand van twee landen.

Is er alleen een tijdsverschil met Gran Canaria in de zomer?

Behalve verschillende tijdzones bestaat er ook nog de zomertijd en de wintertijd. In Nederland zetten we, net als in vele andere landen, in de zomer de klok een uurtje vooruit en in de winter achteruit. Dit gebeurt om in de zomer van langere dagen met meer daglicht te kunnen profiteren. Alhoewel er tussen het Spaanse vasteland en Nederland gedurende het hele jaar door geen tijdsverschil bestaat, is het op de Canarische eilanden 365 dagen per jaar één uur vroeger. Er is dus ook een tijdsverschil met Gran Canaria in de winter.

Hoe laat gaat de zon onder in Gran Canaria?

Wanneer je op vakantie gaat naar een zonnige bestemming, ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar het aantal zonuren dat een dag telt. Op dit eiland komt de zon in de zomermaanden vroeg op en gaat hij laat onder. In de zomertijd komt de zon rond 06.30 op en gaat deze rond 21.00 onder. Dus, wanneer je jezelf de vraag ‘Hoe laat is het in Gran Canaria?’ stelt, is het antwoord altijd een uur eerder dan in Nederland, en zijn de tijden van zonsopkomst en zonsondergang grotendeels vergelijkbaar.

Gran Canaria in de wintermaanden

Toch wordt het in Nederland altijd minder snel donker. Dat heeft met de noordelijkere ligging te maken. Des te zuidelijker een bestemming, des te korter de schemering duurt. Dat betekent dat het na zonsondergang veel sneller donker wordt. Bezoek je het eiland in de winter en vraag je je af wat bijvoorbeeld het tijdsverschil met Gran Canaria in november is? Dan is het er wederom een uur eerder. De zon komt er in de winter rond 08.00 op en gaat weer onder rond 18.00.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…