Stranden op Gran Canaria

Dit zijn de mooiste stranden van Gran Canaria

Het derde grootste eiland van de Canarische archipel trakteert je op maar liefst 160 verschillende stranden. Strijk je neer aan een van de zwarte lavastranden, op een wit strand in Gran Canaria dat je haast doet vermoeden dat je in het Caribisch gebied vakantie viert, aan lange zandstroken geflankeerd door duinen of kies je voor een strand op Gran Canaria dat verborgen ligt tussen de rotsen? Het strand van Maspalomas wordt vaak als favoriet genoemd, maar er zijn er nog veel meer die kunnen meedingen naar de titel ‘mooiste strand van Gran Canaria’.

Playa de Mogán

Playa de Mogán is een kunstmatig aangelegd strand in het zuidwesten van het eiland. Het is gelegen in een prachtig landschap en het goudgele zand, dat geflankeerd wordt door een met palmbomen omzoomde boulevard, vormt in combinatie met het rustige water een prachtplaatje. Playa de Mogán vind je in de badplaats Puerto de Mogán, het meest westelijk gelegen resort aan de zuidkust. Het strand van dit pittoreske vissersdorp wordt vooral door watersporters tot de mooiste stranden van Gran Canaria gerekend.

Playa de Amadores

Niet veel verderop vind je Playa de Amadores, dat vlakbij de badplaats Puerto Rico is gelegen. Het Amadores strand is evenals Playa de Mogán kunstmatig aangelegd. Playa de Amadores is 800 meter lang en gelegen in een baai die een en al rust uitstraalt, ondanks dat het er behoorlijk druk is. De kwaliteit van dit strand op Gran Canaria komt tot uitdrukking in het feit dat de Blauwe Vlag er al sinds 2004 onafgebroken wappert.

Anfi del Mar

De Noorse Bjørn Lyng beschouwt Anfi del Mar zonder twijfel als het mooiste strand van Gran Canaria. Hij was per slot van rekening degene die Anfi Beach liet aanleggen met 11.000 ton zand uit de Bahama’s. Je vindt dit strand op Gran Canaria vlakbij het vissersdorp Arguineguin, in het dorpje Patalavaca. De naam Anfi verwijst niet alleen naar dit strand zelf, maar ook naar de daaraan grenzende jachthaven en het resort. Hoewel dit strand een verlenging is van het hotel, is het ook toegankelijk voor niet-gasten.

Voor een rustig strand op Gran Canaria ga je naar Playa de Arguineguín

Playa de Arguineguin, dat je vindt bij het gelijknamige vissersdorp, is niet alleen een van de mooiste stranden van Gran Canaria, maar ook een van de rustigste. Het vissersdorp heeft zich nog maar recent ontwikkeld tot een toeristische bestemming. Het Arguineguinstrand is 250 meter breed en begint direct naast de haven van het dorpje. Behalve een paar eenvoudige terrasjes zijn er verder geen faciliteiten aanwezig. Voor rustzoekers misschien wel het beste strand van Gran Canaria.

Playa del Ingles, hét strand van Maspalomas

Het strand van Maspalomas wordt vaak in één adem genoemd met Playa del Ingles. Ze lopen dan ook naadloos in elkaar over en vormen samen met het strand van Meloneras een indrukwekkend stukje kustlijn. De naam Maspalomas wordt ook vaak gebruikt om deze hele kust mee aan te duiden. Playa del Ingles is echter hét strand van Maspalomas. Het lange strand wordt geflankeerd door talloze hotels, appartementen, restaurants en andere faciliteiten. Playa del Ingles behoort tot de populairste stranden van het eiland. Toch vind je op dit strand in Maspalomas altijd genoeg plek.

Playa de Meloneras

Het strand van Meloneras, dat vlakbij de indrukwekkende Las Dunas de Maspalomas ligt, behoort juist tot de rustige stranden van Gran Canaria. Het smalle, goudkleurige zandstrand wordt een stuk minder bezocht dan dat van zijn buurman Maspalomas. Alhoewel de zeebodem hier wel uit keien en zand bestaat, is een van de voordelen van deze plek dat het er ook op winderige dagen dankzij zijn ligging goed vertoeven is. Alleen al vanwege de rust wordt Playa de Meloneras door velen het mooiste strand van Gran Canaria genoemd.

Las Canteras: ligt het mooiste strand van Gran Canaria in de stad?

Waarom zou het strand dat tot mooiste strand van Gran Canaria wordt verkozen, niet in de stad kunnen liggen? Las Canteras is het strand van hoofdstad Las Palmas en is populair onder zowel toeristen als locals. Het strand is om en nabij de twee kilometer lang en wordt geflankeerd door een gezellige boulevard. Ook wordt er in de zee bij Las Canteras fanatiek gesurft. Leuk om vanaf je handdoekje of ligbedje naar te kijken! Niet alleen het strand zelf, maar ook de levendigheid eromheen zorgt voor zijn aantrekkingskracht.

Handige tips & blog

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...