Puerto de Mogan op Gran Canaria

Puerto de Mogán: het Venetië van de Canarische eilanden

Puerto de Mogán op Gran Canaria is een voormalig vissersdorp en inmiddels populair resort dat ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Het weer in Mogán is net als in de andere badplaatsen aan de zuidkust van het eiland het hele jaar door aangenaam. April tot en met oktober zijn de maanden voor een ultieme zonvakantie. Puerto de Mogán is een prima keuze voor wie drukke plekken als Playa del Ingles wil vermijden. Het Radisson Blu Resort & Spa op Gran Canaria in Mogán behoort tot de favoriete accommodaties van Nederlandse vakantiegangers.

De bijzondere sfeer in Puerto de Mogán op Gran Canaria

Geen massa’s toeristen om je heen maar wel op een plek verblijven die je alles biedt wat je tijdens een vakantie wenst? Dan is Puerto de Mogán op Gran Canaria dé plek voor jou. Hier geen massieve betonnen hotels en volgepakte stranden, maar een romantische plek vol grachtjes, kleurrijke straatjes en bruggetjes die deze straatjes met elkaar verbinden. Ook de huizen in Puerto de Mogán verdienen een schoonheidsprijs op zich. Deze liggen op een helling in een uitgestrekt dal. Volgens strenge regels telt geen enkel gebouw daar meer dan twee verdiepingen.

Dankzij het weer in Mogán kan het hier nooit misgaan

Puerto de Mogán op Gran Canaria ligt aan de zuidkust van het eiland en dus op de meest warme en zonnige kant daarvan. Niet zelden wordt het subtropische klimaat hier door kenners ook wel een woestijnklimaat genoemd. Het weer in Mogán is gedurende het jaar erg warm en bovendien is neerslag er zeldzaam. Hetgeen er in de wintermaanden valt, is nauwelijks noemenswaardig. Het warmste weer in Mogán tref je in de maanden juli en augustus. De gemiddelde temperatuur is over het hele jaar genomen maar liefst 20,6 graden.

Op naar het strand: Playa de Mogán

Het strand van Puerto de Mogán heeft een centrale ligging, vlakbij het centrum van het stadje. Het kunstmatig aangelegde strand is komvormig en ongeveer 200 meter lang en 30 meter breed. Ondanks de beperkte oppervlakte hoef je hier nooit om een plekje op het fijnkorrelige strand te strijden. Op Playa de Mogán kun je ligstoelen en parasols huren. Ook zijn er douches en toiletten aanwezig. Dankzij de vorm van het strand lig en zwem je hier erg beschut. Dat maakt Playa de Mogán ook extra aantrekkelijk voor vakantiegangers met (kleine) kinderen.

Een wandeling door het dorp

Alhoewel je van het strand van Puerto de Mogán ongetwijfeld niet genoeg zult kunnen krijgen, trekt ook het dorpje zelf. Ruil je ligbedje op het strand af en toe dus zeker eens in voor de grachten en charmante huisjes die daar niet ver achter liggen. De witte huisjes van de bewoners worden gesierd door kleurrijke bloemen. Ook palmbomen tel je hier in overvloed. Naar de met elkaar verbonden jacht- en vissershaven kijk je eveneens je ogen uit. Ook deze twee zijn verbonden via grachtjes en bruggetjes. Hier proef je de Venetiaanse sferen op hun sterkst!

Welke activiteiten zijn er in deze badplaats te ondernemen?

In Puerto de Mogán op Gran Canaria hoef je je geen moment te vervelen. Wil je het zonnebaden eens afwisselen met iets actievers? Duiken, jetskiën en parasailing zijn geliefde bezigheden. Waterfietsen is onder gezinnen een populaire activiteit, maar voor kinderen is het hoogtepunt meestal de tocht in de gele onderzeeër, waarmee ze op ontdekkingsreis gaan in de wateren van de Atlantische Oceaan. Alhoewel…. qua populariteit heeft de onderzeeër ook concurrentie van de boottochten tussen Puerto de Mogán en Puerto Rico. Onderweg word je namelijk maar wat vaak vergezeld door dolfijnen.

Winkelen in Puerto de Mogán

Het toeristische vissersdorp Puerto de Mogán op Gran Canaria telt een redelijke hoeveelheid gezellige winkels voor diverse portemonnees. Vrijdag is het in deze badplaats het drukst. Dan vindt namelijk de wekelijkse markt plaats, waar locals vanuit de overige plaatsen van het eiland naartoe trekken. Boeren en ambachtslieden proberen hier vol enthousiasme hun producten aan de man te brengen. Dit varieert van kleding tot handgemaakte decoratie, sieraden en streekgebonden lekkernijen. Winkelen, maar dan anders!

Een hapje en een drankje

In Puerto de Mogán zijn er genoeg bars en restaurants om uit te kiezen. Een groot gedeelte daarvan bevindt zich aan de zee. Ga je iets verderop in Puerto de Mogán op zoek naar een eetgelegenheid, dan is een fijne bijkomstigheid dat deze zone in zijn geheel autovrij is. Al wandelend besluit je op je gemak waar je vanavond wilt aanschuiven. Wil je in Puerto de Mogán in een restaurant aan het water eten –bijvoorbeeld in de razend populaire jachthaven-, zorg er dan voor dat je een tafeltje reserveert.

Het Radisson Blu Resort & Spa op Gran Canaria in Mogán

Het Radisson Blu Resort & Spa op Gran Canaria in Mogán is een gewilde accommodatie binnen deze badplaats. Het 422 kamers tellende hotel is beoordeeld met vijf sterren en ligt op ongeveer een kilometer afstand van het centrum. Niet alleen heeft het Radisson Blu Resort & Spa op Gran Canaria in Mogán twee zwembaden en een apart zwembad voor kinderen, maar ook een spa en een fitnesscentrum. Ook kun je hier massages en schoonheidsbehandelingen ondergaan. Naast het Radisson Blu is in Mogán ook het Princess Gran Canaria hotel geliefd.

Andere accommodaties in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán op Gran Canaria telt een redelijk aantal hotels, maar het overgrote deel van de accommodaties betreft appartementen. De grote accommodaties liggen in het noordelijke deel aan de rand van de stad oftewel in het dal. De meest charmante en kleinschalige hotels en appartementen boek je in het gebied rond de haven en iets verder in de rest van het dorpje. Over het algemeen betaal je voor een verblijf in het havengebied het meest. Hier proef je Spanje echter wel op zijn best.

Barranca de Mogán

Benieuwd naar de omgeving van deze badplaats? Volg dan de mooie weg die je door de Barranco de Mogán leidt. Dit is de naam van het dal waar diverse fruitsoorten worden verbouwd. De tropische en subtropische vruchten leveren een kleurrijk geheel op. Ook tref je langs diezelfde weg de grootste windmolen van de Canarische eilanden. Wil je deze route volgen, doe dat dan –zeker in de zomermaanden- aan het begin van de dag.

Handige tips & blog

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...