Zoek & boek
Prachtige natuur en de mooiste stranden

Naaktstranden Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Ontdek de naaktstranden van Gran Canaria

Nudisme is op Gran Canaria de normaalste zaak van de wereld. Een naaktstrand is op Gran Canaria, zeker aan de zuidkant van het eiland, met gemak te vinden. Omdat naakt zonnen en zwemmen zo ingeburgerd is op de Canarische archipel, ben je ook nooit beperkt tot één strand. Zo wissel je tijdens je verblijf het naaktstrand van Maspalomas af voor een zandstrand in Playa del Ingles of een andere toeristische bestemming. Vervelen hoef je je dus nooit! Niet alleen vind je op Gran Canaria officiële naaktstranden, ook zijn er stranden met aparte nudistengedeeltes.

Naaktstranden in Gran Canaria
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Naaktstrand bezoeken in Gran Canaria

Hét naturistenstrand van Gran Canaria

Het allerbekendste naaktstrand van Gran Canaria is dat in Playa del Ingés. Het is een strook van 3 kilometer lang die langs de Duinen van Maspalomas loopt. Omdat naaktrecreatie op Gran Canaria ook in de duinen is toegestaan, is dit meteen ’s werelds grootste naturistengebied. Overigens behoort dit stuk strand niet tot de officiële naturistenstranden van Gran Canaria. De strook is namelijk publiek en er kan dus worden gezond door zowel mensen met als zonder badkleding. Het nudistengebied begint bij kiosk nummer 5.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Het naaktstrand van Maspalomas

Ook in het aangrenzende Maspalomas is een naaktstrand te vinden. Deze ligt op iets meer dan een kwartier lopen van de vuurtoren van Maspalomas. In tegenstelling tot Playa del Ingles behoort dit strand wel tot de officiële naaktstranden van Gran Canaria. Op borden staat het naturistengebied duidelijk aangegeven. Over faciliteiten heb je ook hier niet te klagen: er zijn douches, bars en restaurants en bovendien de mogelijkheid om deel te nemen aan watersporten.

Playa de Montana Arena

Ook wanneer jij je helemaal lekker voelt bij het naakt recreëren, kan het zijn dat je je soms ongemakkelijk voelt op gemengde stranden of in grotere mensenmassa’s. Wil je in Gran Canaria op een naaktstrand kunnen vertoeven dat jou alle privacy biedt die je nodig hebt? Zet dan koers naar Montana de Arena. Dit goudgele zandstrand heeft een lengte van slechts 250 meter en wordt door een grote duin afgeschermd. Het strand ligt aan de zuidkant van het eiland, ten westen van het exclusieve Meloneras.

Playa de Vargas

Ook Playa de Vargas, in het zuidoosten van het eiland, behoort op Gran Canaria tot de naaktstranden waar je op meer dan genoeg privacy kunt rekenen. Het is een strand dat bestaat uit zand en keien. Door de specifieke ligging is de plek ook in trek bij surfers. Zo kun je, terwijl je van de Canarische zon geniet, ook deze sportieve activiteiten op het water aanschouwen. Dit naaktstrand op Gran Canaria is enkel per auto goed te bereiken. In de directe omgeving bevinden zich nauwelijks faciliteiten, dus houd daar rekening mee.

Het Triana strand

Een andere aanrader in de categorie rustige naaktstranden in Gran Canaria is het Triana strand. Deze ligt iets ten oosten van Arguineguin en bestaat uit een mengeling van donker zand en kiezelstenen. Een van de voornaamste redenen dat dit strand zo populair is geraakt onder nudisten, is dat de meeste toeristen niet de GC-500 volgen, maar met hun huurauto het binnenland intrekken. Houd er wel rekening mee dat de toegang tot het zeewater iets lastiger is dan op de meeste andere naaktstranden van Gran Canaria. Wel is de prachtige zonsondergang hier een pluspunt.

Andere stranden die de moeite van het bezoeken waard zijn

De stranden van Playa del Ingles, Maspalomas, Playa de Montana Arena, Playa de Vargas en Triana zijn de bekendste naaktstranden van Gran Canaria. Maar daar houdt het aanbod niet bij op. Andere aanraders zijn Playa de Guayedra in het noordwesten van het eiland en Playa de las Mujeres in het zuidwesten. Beiden stranden worden omringd door een prachtige natuurlijke omgeving, wat de ervaring van naaktrecreatie op Gran Canaria alleen nog maar mooier maakt.

Een hotel met naaktrecreatie op Gran Canaria

Niet alleen een nudistenstrand is op Gran Canaria eenvoudig gevonden, ook biedt het eiland diverse accommodaties die naaktrecreatie faciliteren. Diverse hotels bieden speciale voorzieningen voor naaktrecreanten. In een hotel met naaktrecreatie op Gran Canaria geniet je in een voor jou ultiem comfortabele omgeving. Overigens telt het eiland ook diverse naturistenclubs, waar nieuwe mensen altijd welkom zijn.

Hoe weet je of een strand op Gran Canaria een naaktstrand is?

De naaktstranden op Gran Canaria zijn doorgaans duidelijk aangegeven. Twijfel je toch of je met een naturistenstrand in Maspalomas, Playa del Ingles of een andere toeristische badplaats te maken hebt? Ga dan na of er informatieborden aanwezig zijn die specifieke gebieden voor nudisme markeren. Ook worden er op sommige stranden mogelijk speciale strandvlaggen gebruikt. Het makkelijkst is het natuurlijk om je vooraf online te laten informeren over een naaktstrand in Gran Canaria.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…