Zoek & boek
Ontdek het eiland aan de hand van een plattegrond

Kaart van Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Wat vertelt de kaart van Gran Canaria ons over het eiland?

Gran Canaria behoort onder Nederlanders al jaren tot de meest geliefde vakantiebestemmingen. Niet verwonderlijk, want de stranden zijn er prachtig, er is meer dan genoeg te beleven en het klimaat is het hele jaar door meer dan aangenaam te noemen. De plattegrond van Gran Canaria vertelt ons alles over de verspreiden van dorpen, de wegen en de natuur. Een landkaart van Gran Canaria, een cirkelvormig eiland dat net zo groot is als de provincie Utrecht, helpt je het maximale uit je verblijf te halen. Een losse kaart van Las Palmas of andere bestemmingen geven je inzicht in de kleinste details.

plattegrond gran canaria
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
las palmas kaart

Waar ligt Gran Canaria?

Wie de landkaart van Gran Canaria raadpleegt, ziet dat het eiland in de Atlantische Oceaan, niet ver van de kust van Marokko is gelegen. Het behoort tot de Canarische eilanden, een autonome, Spaanse archipel. Gran Canaria ligt centraal in deze archipel. Zo liggen Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro ten westen van het eiland en Fuerteventura en Lanzarote ten oosten. Bekijk je de plattegrond van Gran Canaria en omgeving, dan zie je dat de afstanden tussen deze eilanden klein zijn.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Wat zijn de belangrijkste plaatsen van dit Canarische eiland?

Zoek je Gran Canaria op de wereldkaart op, dan zie je het eiland als niets meer dan een klein stipje in de Atlantische Oceaan. Voor tal van zonaanbidders staat het eiland echter met stip op nummer één. Vlieg je naar Gran Canaria, dan land je op het vliegveld nabij de hoofdstad. Las Palmas vind je op de kaart van het eiland aan de noordoostkust. Alhoewel deze veel bezoekers weet te trekken, moet het qua populariteit toch echt zijn meerdere erkennen in bestemmingen als Playa del Ingles en Maspalomas.

De plattegrond van Gran Canaria in detail bekeken

De naam, maar ook de centrale ligging van Gran Canaria op de kaart doet vaak vermoeden dat dit het grootste eiland van de archipel is. Echter is Gran Canaria het derde grootste eiland. Een duidelijke, natuurkundige landkaart van Gran Canaria laat zien dat het eiland een vulkanische oorsprong heeft. Het midden is bergachtig en tussen het centrum (Pico de las Nieves) en de kust is het eiland heuvelachtig. Het noordelijke deel is groener dan het zuiden en wordt gekenmerkt door groente- en fruitteelt.

Een papieren of online landkaart van Gran Canaria?

Je kunt natuurlijk een papieren kaart van Las Palmas of een plattegrond van heel Gran Canaria aanschaffen, maar ook een online kaart raadplegen. Dat laatste heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Met een online kaart zie je direct waar je bent en bovendien is deze meestal gratis en altijd up-to-date. Een papieren kaart van Gran Canaria is daarentegen veel overzichtelijker en gaat niet samen met het risico van lege batterijen op momenten dat dat net niet uitkomt.

Michelin kaart met wegenoverzicht

Tot slot de autokaart van Gran Canaria. Alhoewel het wegennetwerk overzichtelijk, kan deze uitkomst bieden. Het eiland kent slechts twee snelwegen: de GC-1 tussen Las Palmas en Mogán aan de oost- en zuidkust van het eiland en de GC-2 tussen Las Palmas en Agaete in het noorden. Olle overige wegen zijn korte snelwegen en kleinere weggetjes die de minder bebouwde regio’s in het binnenland ontsluiten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vliegtickets Gran Canaria

Auto Huren Gran Canaria

Excursies Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…