Zoek & boek
Investeer in jouw eigen stukje paradijs op Gran Canaria

Huis kopen op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een huis kopen in Gran Canaria? Dit is wat je moet weten!

Wil je een bungalow, volledige woning of appartement kopen in Gran Canaria? Dat is een keuze waarvan je geen spijt zult krijgen. Het Canarische eiland kent een woningaanbod dat haast net zo divers is als de er aanwezige natuur. Van opgeknapte panden tot moderne penthouses: je kunt het niet bedenken of je vindt het op dit eiland. Wie een huis wil kopen in Gran Canaria overweegt vaak Playa del Ingles en omgeving, alhoewel er nog veel meer plekken zijn die eveneens de moeite waard zijn. Het inschakelen van een Nederlandse makelaar in Gran Canaria kan raadzaam zijn.

Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
nederlandse makelaar gran canaria

Waarom zou je een huis willen kopen op dit Canarische eiland?

Vraag je geĆÆnteresseerden waarom ze een appartement willen kopen in Gran Canaria, dan is het klimaat vaak het eerste antwoord. Spanje heeft het beste klimaat van heel Europa en daar doen de Canarische eilanden, ook wel de eilanden van de eeuwige lente genoemd, nog een schepje bovenop. In Gran Canaria geniet je het hele jaar door van prettige temperaturen. De vele zonuren zorgen ervoor dat je extra vaak buiten bent, wat positief is voor je algehele leefstijl. Of het nu om een vakantiewoning of een permanent verblijf gaat, een woning in Gran Canaria is goed voor lichaam en geest.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Ruim woningaanbod

Wil je in Playa del Ingles of elders een huis kopen in Gran Canaria en heb je al enige research verricht, dan ben je waarschijnlijk al tot de conclusie gekomen dat het aanbod ruim is en voortdurend wisselt. Behalve in het populaire Playa del Ingles zoeken velen ook in het aangrenzende Maspalomas en hoofdstad Las Palmas. Maar wis ook het groene noorden niet uit. Het klimaat is daar wellicht minder stabiel, maar de natuur is overweldigend. Bovendien kost een koopwoning daar aanzienlijk minder.

Een appartement kopen in Gran Canaria: wat zijn geliefde plaatsen?

Of je nu een Nederlandse makelaar in Gran Canaria in de arm neemt of de koop van een woning zelf wilt regelen, er zijn tal van plaatsen waar jij jouw stulpje kunt vinden. De meesten zoeken naar een woning in het toeristische zuiden, waar de temperatuur het prettigst is. Geliefde plaatsen zijn onder andere Playa del Ingles, Maspalomas, Puerto Rico en Arguineguin. Behalve het zonnige zuiden is ook hoofdstad Las Palmas in trek. Minder vaak kiest men voor het noorden. Is rust belangrijk voor je, dan is dit juist wel weer de beste optie, net als de bergdorpjes.

Woningen in voormalige vakantieparken

Ga je een huis kopen in Gran Canaria, of dat nu in Playa del Ingles of elders in het zuiden is, dan zul je merken dat veel woningen zich op voormalige vakantieparken bevinden. Deze waren tientallen jaren geleden, voor de opkomst van de luxehotels en -resorts, populair. Met de komst van de all-inclusive resorts kwam echter een groot deel leeg te staan. Vandaag de dag vormen deze een mooie kans om een betaalbaar huis te kopen in Gran Canaria.

Kun je met een beperkt budget een koopwoning vinden in Gran Canaria?

Alhoewel het zeker mogelijk is om een betaalbare koopwoning op het eiland te vinden, blijft het natuurlijk een hele investering. Wil je niet al te diep in de buidel hoeven te tasten? Vermijd dan de zuidelijke toeristische zones. Wanneer je op zoek gaat naar een woning die iets verder van de kust af ligt, bijvoorbeeld in MogƔn, El Salobre of Vecindario, profiteer je van lagere prijzen en geniet je van veel meer rust en prachtige uitzichten. Bovendien zijn de afstanden op het eiland beperkt, waardoor je altijd binnen no time met je tenen in het zand staat.

Het voordeel van een Nederlandse makelaar in Gran Canaria

Wil je een huis kopen in Gran Canaria, dan krijg je te maken met een geheel andere taal en cultuur. Werkwijzen en manieren van communiceren kunnen heel anders zijn dan wij in Nederland zijn gewend. Niet zelden kiest men er dan ook voor om een Nederlandse makelaar in Gran Canaria in te huren. Deze heeft daarnaast ook een veel bredere kennis van de woningmarkt op het eiland. Online zijn verschillende aanbieders te vinden.

Het NIE-nummer: nodig voor het kopen van een woning in Spanje

Voor het kopen van een appartement in Gran Canaria heb je een NIE-nummer nodig. Dit nummer is net als het Nederlandse BSN een persoonlijk identificatienummer en verplicht voor eenieder die drie maanden of langer in Spanje verblijft. Dit nummer is noodzakelijk om verschillende zaken in Spanje te regelen, waaronder de aanschaf van een koopwoning. Een NIE-nummer vraag je aan bij het Spaanse consulaat in Nederland. Doe dit op tijd, want het kan tot acht weken duren alvorens je het identificatienummer ontvangt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vliegtickets Gran Canaria

Auto Huren Gran Canaria

Excursies Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…