Zoek & boek

Een gezellig én educatief uitstapje: de dierentuin van Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland dat veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand. Natuur, cultuur en verschillende activiteiten zorgen ervoor dat je een vakantie vol hoogtepunten beleeft. Bezoekers van alle leeftijden beleven een heerlijke dag in het dierenpark van Gran Canaria, dat de naam Palmitos Park draagt. Deze dierentuin, die in Maspalomas is gelegen, staat vooral bekend om zijn vogelcollectie, maar ook met vissen, reptielen en zoogdieren kun je hier van dichtbij kennismaken. Hier lees je alvast wat je van het park kunt verwachten.

Oog in oog met de bijzonderste vogelsoorten

Wie aan het dierenpark van Gran Canaria denkt, denkt meteen aan zijn grote aantal bijzondere vogelsoorten. Het park biedt je bijna net zulke bijzondere mogelijkheden om deze dieren van dichtbij te bewonderen. Zo ontmoet je in de interactieve kooi onder andere flamingo’s en ibissen en zie je in de Lori kooi vogels met indrukwekkende kleuren hoog boven je vliegen. Andere vogelsoorten die je in de dierentuin van Maspalomas treft, zijn toekans, emoes, neushoornvogels en pelikanen.

dierentuin Gran Canaria

Welke dieren kun je nog meer bewonderen in de dierentuin van Maspalomas?

Je kijkt je ogen uit in de prachtige vogelverblijven, maar zult ook na een bezoek aan deze gevederde vrienden niet uitgekeken raken. Palmitos Park heeft namelijk ook een collectie vissen, reptielen en zoogdieren. In het aquarium bekijk je bijzondere vissoorten, zoals de clownsvis, maar ook de chirurgenvis. In de reptielensectie kom je oog in oog te staan met kaaimannen en komodovaranen en ook de gibbons, stokstaartjes en andere zoogdieren van het park zullen je aandacht weten te trekken.

Een beetje extra entertainment met de dagelijkse dierenshows

Met zijn dierenshows wil de dierentuin van Gran Canaria zijn bezoekers nog net dat beetje extra bieden. Dagelijks worden er vier shows gehouden. De dolfijnen treden om 13.30 en om 16.00 op, terwijl de exotische vogels om 14.30 en de roofvogels om 11.30 en 15.00 ten tonele verschijnen. Voor de shows hoef je niet extra te betalen, deze zijn inbegrepen in de prijs die je voor een bezoek aan de dierentuin van Maspalomas betaalt.

De drie tuinen van het dierenpark van Gran Canaria

Heb je alle dieren bewonderd? Bezoek in het dierenpark van Gran Canaria dan ook nog de drie prachtig onderhouden tuinen. In het orchideeënhuis vind je een grote collectie orchideeën van verschillende soorten, terwijl je in de cactustuin haast het gevoel krijgt in een woestijn te zijn beland. Tot slot is er ook nog een vlinderhuis, welke zich de grootste vlinderverzameling van Europa mag noemen. Honderden vlinders vliegen hier vrij om je heen, de een met nog spectaculairdere kleuren en patronen dan de ander.

Tuinen in het Palmitos Park

Praktische informatie betreffende de dierentuin van Gran Canaria

Palmitos Park is het hele jaar door tussen 10.00 en 18.00 geopend. Om 17.00 laat men de laatste bezoekers toe. Voor de verschillende leeftijdscategorieën gelden verschillende prijzen. De kleinsten mogen naar binnen voor 13 euro. Ook heb je de mogelijkheid om voor een gunstig geprijsde Family Pack of Friends Pack te kiezen. Op het park zelf tref je behalve de dieren en de tuinen een souvenirshop, toiletten en verschillende restaurants en snackbars.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Actieve vakantie Gran Canaria

Een actieve vakantie op Gran Canaria

Wanneer je op vakantie gaat naar Gran Canaria kun je er van op aan dat je...
Papas Arugadas Traditionele gerechten gran canaria

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je...
Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…