Zoek & boek
Het mooiste uitzicht van de dag

Zonsondergang op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Waar en wanneer geniet je van de zonsondergang

Alles over de zonsondergang op Gran Canaria

Wanneer de zon opkomt of ondergaat, legt het licht een langere weg af, waardoor er bijzondere kleuren ontstaan. Kleuren die ons keer op keer weten te betoveren. Gaat de zon onder in Gran Canaria, dan ben je getuige van een intens kleurenspectrum. Niet alleen het kleurenpalet zelf, maar ook de glinstering van de zon in het zeewater zorgt voor een adembenemend geheel. Waar vind je de mooiste zonsondergang van Gran Canaria en wanneer vindt in Gran Canaria de zonsopkomst plaats? Wij vertellen je er alles over.

gran canaria zonsondergang
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
sunset gran canaria

Waar vind je de mooiste zonsondergang van Gran Canaria?

De mooiste zonsondergang van Gran Canaria tref je volgens velen in Puerto de Mogan. Niet in de laatste plaats omdat het dorpje Mogan een van de meest schilderachtige aan de zuidkust van het eiland is. Zijn haven is een geliefde plek voor strandliefhebbers om na een dagje aan zee bij de zonsondergang weg te zwijmelen. Met stip op twee worden vaak de Duinen van Maspalomas genoemd als mooiste zonsondergang van Gran Canaria. Deze omgeving geeft je het gevoel dat je de zon midden in de Sahara ziet ondergaan.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

De zonsondergang vanaf grote hoogte bekijken

Een wel heel bijzondere plek om in Gran Canaria de zon onder te zien gaan, is Roque Noble. Dit rechtopstaande rotsblok, dat op een hoog plateau de show steelt, zorgt in combinatie met de zonsondergang voor een bijzonder panoramisch uitzicht. In de verte zie je de vulkaan van Tenerife. Om deze zonsondergang in Gran Canaria te zien, moet je wel een route van bijna twee kilometer lopen. Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt en een zaklamp meeneemt, want wanneer de zon eenmaal onder is, is het wandelpad een stuk lastiger te zien.

Hoe laat gaat de zon onder in Gran Canaria?

Het tijdstip waarop de zonsondergang in Gran Canaria plaatsvindt, is uiteraard afhankelijk van het seizoen. Online kun je per dag op de minuut precies nagaan hoe laat dit gebeurt. Grofweg kun je stellen dat de zon in Gran Canaria in de lente rond half negen ondergaat. In de zomer is dit een half uur later. In de herfst zakt de zon rond acht uur en in de winter is dit aanzienlijk vroeger, namelijk zo rond half zeven.

Hoe zit het met de zonsopkomst in Gran Canaria?

Bijna net zo indrukwekkend als de zonsondergang is ook de zonsopkomst in Gran Canaria. Doorgaans verzamelen er zich nauwelijks mensen om dit bewust te aanschouwen, waardoor je van alle rust om je heen geniet. Met de zonsopkomst de dag zien aanbreken en de wereld wakker zien worden, is voor sommigen net zo betekenisvol als de zonsondergang. De zonsopkomst in Gran Canaria vindt in de lente tegen 08.00 plaats, in de zomer rond 07.00 en in de herfst en winter weer tegen 08.00.

Een ruim aantal zonuren

Wanneer je het moment van zonsopkomst vergelijkt met het moment dat in Gran Canaria de zon onder gaat, kun je al gauw concluderen dat je op dit eiland het gehele jaar door van een ruime hoeveelheid zonuren geniet. De maand augustus telt de meeste. Dankzij het subtropische klimaat is Gran Canaria dan ook het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…