Zoek & boek
Het mooiste dorp van Gran Canaria

Teror

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Het oudste stadje van het eiland

Alles over Teror

Het kleine stadje Teror ligt in het groene binnenland van het noorden van Gran Canaria. Naast toerisme zijn landbouw en veeteelt de belangrijkste bronnen van inkomst voor de inwoners. Teror ligt in een gebied vol steile berghellingen en diepe valleien én is bekend onder pelgrims wereldwijd. De woningen zijn authentiek en hebben enkele van de prachtigste houten. Teror is van heel Gran Canaria het oudste stadje en tijdens je verblijf op het eiland een bezoek meer dan waard. Bezoek je het tijdens de wintermaanden, onthoud dan dat de temperaturen er behoorlijk laag zijn.

gran canaria teror
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
teror gran-canaria

Teror op Gran Canaria en de Heilige Maagd Maria

Het verhaal gaat dat in het jaar 1481 in Teror de Heilige Maagd Maria op de top van een dennenboom verscheen. Daar waar op de Plaza del Pino ooit die dennenboom stond, staat nu een neoklassieke basiliek die in 1767 werd gebouwd. Voorheen stond er een andere kerk, maar deze werd door een brand verwoest. In de kerk bevindt zich een icoon van Maria, waar elk jaar duizenden pelgrims voor naar Teror reizen. Nuestra Señora del Pino (Lady of the Pine) werd een eeuw geleden als beschermheilige van Gran Canaria uitgeroepen.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Andere bezienswaardigheden in Teror op Gran Canaria

Teror op Gran Canaria mag dan wel bekendstaan om de verschijning aldaar van de Heilige Maagd Maria, dat betekent niet dat er niet nog meer te zien is in het stadje. Bekijk ook zeker Plaza Teresa de Bolivar. Het kleine plein werd in de jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd. Je treft er behalve twee bijzondere fonteinen ook een standbeeld van de vrouwelijke vrijheidsstrijder uit de zeventiende eeuw Teresa de Bolivar. Naar haar werd het plein dan ook vernoemd. Ook is het nonnenklooster uit het eind van de negentiende eeuw een foto waard.

De sfeer van het stadje

Teror op Gran Canaria is een vriendelijk stadje vol gekleurde huizen en bijzondere balkons. Behalve voor zijn historie en architectuur bezoek je Teror ook vanwege zijn gezelligheid. Hier proef je nog van die typisch Canarische sfeer. Teror is een plek vol terrasjes, waarop je geniet van een verkoelend drankje en enkele van de lekkerste tapas. Teror behoort zelfs tot de gastronomische hotspots van het eiland. Proef er zeker de traditionele stoofpot met kikkererwten. Bezoek je het stadje op zondag, struin dan ook eens over de markt waar streekproducten uit het Canarische binnenland worden verkocht.

Fiësta de la Virgen del Pino

Als verschijningsplaats van de beschermheilige van het eiland kan het niet anders dan dat er in Teror op Gran Canaria ook een jaarlijks feest wordt gehouden ter verering daarvan. Het feest heeft jaarlijks plaats op 8 september. Ben je op die datum op het eiland, zet dan koers naar het stadje om Canarische tradities van dichtbij te bekijken. Je zult er alleen niet de enige zijn en Teror moeten delen met duizenden andere toeristen en bedevaartgangers. Teror geldt al sinds twee eeuwen na de verschijning van de Heilige Maagd Maria als bedevaartsoord.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…