Zoek & boek
Een van de kleinere dorpjes van Gran Canaria

Tejeda

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Klein dorp met grootse bezienswaardigheden

Alles over Tejeda

Tejeda is een dorp op 1050 meter hoogte dat een perfecte combinatie van kunst, cultuur en natuur biedt. Bij dit dorp, met zijn kenmerkende witte huisjes en amandelbomen, bevindt zich ook de door vulkanische activiteit ontstane rots Roque Nublo. Dit is het belangrijkste symbool van het eiland. Ook vind je in Tejeda op Gran Canaria een groot deel van het archeologische erfgoed van het eiland, zoals grotwoningen en schilderingen. Hét bewijs dat een klein dorp toch groots kan zijn. Tejeda ligt op ongeveer 45 kilometer afstand van hoofdstad Las Palmas.

gran canaria tejeda
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
tejeda op gran canaria

Over Tejeda

Het dorpje Tejeda op Gran Canaria bevindt zich te midden van korenvelden en boomgaarden. Ook worden er veel groenten verbouwd. Tejeda ligt op de helling van een krater en zou al jarenlang geleden zijn verlaten als er geen toerisme zou bestaan. De ruige regio maakt het de bewoners namelijk niet makkelijk om voldoende inkomsten uit landbouw te halen. De hoge toppen in de omgeving van Tejeda trekken veel wandelaars en klimmers aan. Wandelingen bestaan er op allerlei niveaus. Neem in Tejeda ook zeker plaats bij een van de leuke koffiezaakjes voor een kopje koffie en een lokale lekkernij.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Bezienswaardigheden om niet te missen

Roque Nublo is weliswaar dé trekpleister van het dorp Tejeda op Gran Canaria, maar er is nog meer te zien. De na deze vulkanische rots meest bekende bezienswaardigheid in Tejeda is Cruz de Tejeda, een stenen kruis op 1500 meter hoogte. Het kruis markeert het geografische midden van het eiland en geeft je een prachtig uitzicht op Roque Nublo. Verder wil je in Tejera ook de kerk van Nuestra Señora del Socorro niet missen, net als het gezellige marktje waar traditionele streekproducten zoals berghoning, kazen en marsepein en gebak op basis van amandelen worden verkocht.

Musea in Tejeda

In Tejeda op Gran Canaria bestaat ook de mogelijkheid om twee musea te bezoeken. Het eerste is het Museo de Esculturas Abraham Cárdenes, waar je sculpturen, schilderijen en andere werken van de beroemde kunstenaar Abraham Cárdenes –wiens geboortedorp Tejeda is-, kunt bekijken. In het Etnografische Museum krijg je inzicht in de rijke historie van het dorp en zijn omgeving. Beide musea zijn van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 14.15 en tussen 15.00 en 17.00 geopend. Heb je tijd over? Dan vind je het Centro de Plantas Medicinales misschien ook wel interessant om te bezoeken.

Praktische informatie betreffende je bezoek aan het dorp

Ben je van plan om Tejeda op Gran Canaria te bezoeken? Weet dan dat het er in de weekenden behoorlijk druk kan worden. Verken je het dorp en zijn omgeving liever als het rustiger is, reserveer dan een doordeweekse dag voor deze dagtrip. Vanuit hoofdstad Las Palmas neem je de GC-15 naar het dorp. Alleen al de weg vol bochten is een bezienswaardigheid op zich. Maak je in plaats daarvan liever gebruik van het openbaar vervoer? Stap in Las Palmas dan in bus nummer 303 of 305.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…