Zoek & boek
Het prachtige Santa Lucia

Santa Lucia in Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Santa Lucia is Gran Canaria op zijn charmantst

Alles over Santa Lucia

Gran Canaria is een eiland dat bekendstaat om zijn betoverende landschappen. Bovendien zorgt het klimaat er mede voor dat deze bestemming het hele jaar door aantrekkelijk is. Stranden, bergformaties, traditionele dorpjes en meer: het eiland heeft de natuur- en cultuurliefhebber meer dan genoeg te bieden. Wat aan je bezoek zeker niet mag ontbreken, is het dorpje en de gelijknamige gemeente Santa Lucia, ook wel Santa Lucia de Tirajana genoemd. Bergen, bloemen, fruit en een prachtige kustlijn zijn de belangrijkste kenmerken van Santa Lucia op Gran Canaria.

Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Santa Lucia in Gran Canaria

Ervaar het lokale leven

Verblijf je op Gran Canaria, dan vind je Santa Lucia omringd door spectaculaire bergformaties en dichtbegroeide valleien. Het dorp ligt op 680 meter hoogte boven de zeespiegel en op ruim 50 kilometer van de hoofdstad Las Palmas. De gehele regio loopt van het centrale oosten tot de oostkust. Omdat het dorp niet op een route tussen grote badplaatsen en bekende toeristische trekpleisters ligt, is het nog redelijk ongerept. Tijdens een bezoek kom je vooral de lokale bevolking tegen. Meer dan genoeg redenen om koers te zetten naar deze bestemming!

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Bezienswaardigheden in Santa Lucia

Santa Lucia op Gran Canaria heeft een rijke culturele geschiedenis. Het centrum wordt gekenmerkt door geplaveide straatjes, witgeschilderde huizen en palmbomen. Niet zo vreemd, want het dorp grenst aan een grote palmvallei. Neem je tijd om hier te verdwalen in de verschillende straatjes en je te laten verrassen door alles wat je tegenkomt. De moeite van het bezoeken zijn zeker de kerk Iglesia de Santa Lucia en het museum Museo del Castillo de la Fortaleza, waar verschillende archeologische vondsten uit de omgeving worden tentoongesteld.

Bezoek in Santa Lucia op Gran Canaria de markt op zondag

Verblijf je op Gran Canaria en wil je Santa Lucia bezoeken? Overweeg dan om dat op een zondag te doen. Dan wordt namelijk de wekelijkse markt op het centrale plein gehouden. Uitgespreid op de talrijke kraampjes kun je van alles kopen: van verse producten tot handwerk en souvenirs. De zondagse markt in Santa Lucia op Gran Canaria is de gelegenheid bij uitstek om een origineel aandenken voor thuis te kopen.

Roque Nublo

Een bezoek aan Santa Lucia op Gran Canaria kun je overigens ook combineren met de Roque Nublo, een monoliet met een hoogte van wel 67 meter. De basaltrots bevindt zich op een hoogte van meer dan 1800 meter. Je kunt je auto bij de voet van de rots parkeren en vervolgens lopend verdergaan. De Roque Nublo maakt onderdeel uit van een beschermd gebied en was voor de oorspronkelijke eilandbewoners een heilige plek. Geen zin in een actief dagje? Geen zorgen! Dit bijzondere natuurgebied van Gran Canaria zie je ook vanaf Santa Lucia.

De regio als uitvalsbasis om het eiland te verkennen

Weinig toeristen die Gran Canaria bezoeken kiezen Santa Lucia als hun verblijfplaats. Toch is het helemaal niet zo een gek idee, zeker niet wanneer je vooral een natuur- en cultuurliefhebber bent en niet hoofdzakelijk voor de stranden komt. In Santa Lucia op Gran Canaria zijn verschillende accommodaties voor uiteenlopende budgetten te boeken en bovendien is het omringende wegennetwerk goed te noemen. Binnen afzienbare tijd bereik je vanuit deze regio ook andere bestemmingen zoals hoofdstad Las Palmas en Maspalomas.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…