Zoek & boek
Indrukwekkende rots op Gran Canaria

Roque Nublo

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Een van de mooiste natuurlijke rotsformaties ter wereld

Alles over Roque Nublo

Een wandeling naar de Roque Nublo is als je op Gran Canaria bent een echte must. Eén van de bijzonderste iconen van het eiland bevindt zich in de regio Tejeda, die centraal op Gran Canaria gelegen is. Roque Nublo is een 67 meter hoge rots van vulkanische oorsprong op maar liefst 1813 meter hoogte. Alleen Las Nieves is met zijn 1949 meter hoger. Roque Nublo wordt omringd door het beschermde Rural del Nublo Park en heeft al tal van schilders, schrijvers en componisten weten te inspireren.

roque nublo gran canaria
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
roque nublo

Het ontstaan van Roque Nublo op Gran Canaria

Roque Nublo op Gran Canaria is een monoliet, oftewel een rots die boven de rest van zijn omgeving uitsteekt. Hij ontstond 4,5 miljoen jaar geleden na een vulkaanuitbarsting. Hedendaagse geologen hebben vastgesteld dat de steen een bijzondere hardheid heeft, die waarschijnlijk is ontstaan door de brandende wolken na de uitbarsting en de afkoeling daarna. Rondom Roque Nublo groeien talloze dennenbomen, maar ook veel voor Gran Canaria typische gewassen zoals salie.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

De wandeling naar de rots

Je wandeling naar Roque Nublo kun je op verschillende punten starten. Je kunt beginnen in La Goleta, maar ook in Ayacata. Die laatstgenoemde duurt iets langer. Nadat je de rots hebt bereikt, neem je weer dezelfde weg terug. De kortste route betreft een pad van ongeveer een kilometer, dat vlak begint maar langzaamaan iets steiler wordt. Onderweg kom je een bijzonder beeld tegen dat El Fraile wordt genoemd, verwijzend naar zijn vorm die op die van een monnik lijkt.

Aangekomen bij de top

Eenmaal bij de top aangekomen is het genieten van een prachtig uitzicht. Je ziet de dorpjes La Caluta en Ayacata en de Chira dam, maar ook de immense El Teide op het buureiland Tenerife, wat de hoogste plek van Spanje is. De Roque Nublo bezorgt je op Gran Canaria een van de meest fotogenieke plaatjes. Een bijzonder extraatje op de top is de rots naar Roque Nublo, die La Rana wordt genoemd. Deze lijkt de vorm van een kikker te hebben die omhoog kijkt naar de rots.

Praktische zaken

Voor de wandeling naar Roque Nublo op Gran Canaria is geen bijzondere lichamelijke conditie vereist. Het pad is niet moeilijk, zeker niet wanneer je kiest om vanuit La Goleta te starten. La Goleta vind je aan de GC-600 en is eenvoudig te bereiken. Er zijn enkele parkeerplaatsen, maar wanneer deze vol zijn is het ook geen probleem om je auto aan de kant van de weg te parkeren. De wandeling naar Roque Nublo is gratis en er gelden geen openingstijden. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat je deze activiteit tussen zonsopkomst en zonsondergang uitvoert.

Tips voor een bezoek aan Roque Nublo

Ben je van plan om Roque Nublo te bezoeken, zorg er dan voor dat je stevige schoenen draagt. Trek ook warme kleding aan, want vanwege de hoogte kan het behoorlijk koud zijn. Zeker in de wintermaanden. Bij het startpunt van de wandeling kun je nog iets te eten of te drinken kopen. Ga je in het weekend? Zet dan vooral vroeg koers naar Roque Nublo om drukte voor te zijn.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…