Zoek & boek

Red Canyon Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

De adembenemende Red Canyon op Gran Canaria

De Red Canyon op Gran Canaria behoort zonder enige twijfel tot de grootste trekpleisters van het eiland. Deden de Duinen van Maspalomas je al versteld staan? Zet je dan maar schrap voor hetgeen je hier gaat tegenkomen. De Red Canyon heeft zijn naam niet zomaar gekregen: de rotsen van dit gedeelte van het ravijn hebben een uitgesproken rode kleur, die veroorzaakt wordt door de ijzeroxide in het gesteente. Met een Red Canyon tour op Gran Canaria ontdek je dit bijzondere natuurfenomeen onder begeleiding van een ervaren gids.

Red Canyon Gran Canaria
Gran Canaria Red Canyon

Een buitenaards aandoend landschap

Niet alleen de kleur van het gesteente, maar ook de vorm ervan wekt verbazing. Het doet je haast denken aan een buitenaards landschap. Het ravijn met zijn steile wanden is ontstaan door vulkanische activiteit en regenwater dat vanuit de hoger gelegen bergen naar beneden stroom en de zachtere steenlagen uitslijt. Ten onrechte wordt de Red Canyon op Gran Canaria vaak ook Barranco de las Vacas genoemd, terwijl het daar slechts een deel van vormt. Het beroemdste stuk van de kloof heeft een lengte van 50 meter, terwijl hij zich in zijn geheel wel 9 kilometer uitstrekt.

The Red Canyon Tour met proeverij van lokale gerechten

Ontdek de indrukwekkende roodachtige kliffen die deel uitmaken van de vulkanische caldera van Tirajana. Begin aan een rondleiding op Gran Canaria en observeer de laatste woning van de oude bewoners van het eiland.

Red Canyon bezoeken Gran Canaria
Gran Canaria bergen Red Canyon

De Red Canyon en de Barranco de las Vacas

Nog niet zo lang geleden was dit stuk ravijn enkel bekend onder de Spaanse naam Tobas de Colores. Toentertijd was het nog een verborgen pareltje. De opkomst van Facebook, Instagram en andere sociale mediakanalen hebben ertoe geleid dat een groot deel van de wereld van het bestaan van dit bijzondere gesteende weet. Tobas de Colores werd daardoor ook bekend onder de naam Red Canyon en is dus onderdeel van de Barranco de las Vacas.

Georganiseerde excursies

Wil je niet op eigen gelegenheid naar dit natuurgebied afreizen, maar deelnemen aan een Red Canyon tour op Gran Canaria? Dat kan! Tijdens een tour van aanbieder Climbo kun je de kloof op een aangenaam tempo bezoeken. Overigens is dat niet het enige wat je met een Red Canyon tour op Gran Canaria doet. Zo ontdek je ook de omringende bergachtige landschappen, een van de laatste woningen van de inheemse Canarische bevolking, het witte dorpje Santa Lucia de Tirajana en -voor een verfrissende duik- een klein zwart zandstrand.

Voor wie is de tour geschikt?

Wil je de Red Canyon op Gran Canaria onder begeleiding van een gids van Climbo ontdekken? De route vereist geen zware inspanning, maar wordt wel afgeraden aan zwangere vrouwen en kinderen onder de 5 jaar. Ook als je slecht ter been bent kun je er beter voor kiezen om niet mee te doen. Verder gelden er geen specifieke vereisten. Trek comfortabele kleding en dichte schoenen aan en neem ook een handdoek en voldoende water mee.

De Red Canyon op Gran Canaria zelf bezoeken

Beschik je over een huurauto en ga je liever zelf op pad? Ook dat kan natuurlijk! Houd er dan wel rekening mee dat het erg druk kan worden in de kloof. Daarom kun je deze het beste vroeg in de ochtend bezoeken. Kies er in ieder geval het liefst voor om de Red Canyon op Gran Canaria op een doordeweekse dag te bezoeken. In het weekend komt ook de lokale bevolking hier graag -geef ze eens ongelijk- en kan het nog drukker worden.

Reserveer hier je tickets voor Red Canyon Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…