Pico de las Nieves

spanje

Pico de las Nieves op Gran Canaria: het letterlijke hoogtepunt van het eiland

Gran Canaria heeft een prachtige, afwisselende natuur. De Pico de las Nievas is met zijn 1949 meter het letterlijke hoogtepunt van het eiland. Een plek die je tijdens je verblijf op Gran Canaria niet aan je voorbij kunt laten gaan. Je kunt naar de Pico de las Nieves fietsen of wandelen, maar ben je wat minder sportief aangelegd, dan kun je de top van de Pico de las Nieves ook per auto bereiken. De berg biedt je de mooiste uitzichten op Gran Canaria én El Teide op Tenerife.

Mirador de Pico de las Nieves

De Pico de las Nieves op Gran Canaria maakt deel uit van een vulkanische rotsformatie. De route ernaartoe kun je op verschillende plekken starten; dankzij het wegnetwerk leiden alle wegen naar de Pico de las Nieves. Beklimmingen te voet en per fiets zijn alleen weggelegd voor ervaren wandelaars en fietsers. Op de top kijk je vanaf de Mirador de Pico de las Nieves uit over ruim de helft van het eiland. Aan de horizon zie je de Duinen van Maspalomas en op de meest heldere dagen zie je zelfs de El Teide op Tenerife.

Pico de las Nieves bezienswaardigheid

Naar de top van de Pico de las Nieves fietsen

Wil je naar de top van de Pico de las Nieves fietsen, bereid je dan voor op een pittige klim. Gran Canaria staat bekend als moeilijk fietseiland en deze berg is daar het ultieme bewijs van. Er bestaan zowel gewone fietsroutes als racefietsroutes naar de top van de Pico de las Nieves op Gran Canaria. In het begin rijd je langs charmante bergdorpjes, maar de weg wordt tijdens het verloop van de rit steeds rustiger. Op een hoogte van ongeveer 800 meter verandert het steeds steilere landschap in overwegend dennenbomen.

De Pico de las Nieves per auto bezoeken

Ben je benieuwd naar de Pico de las Nieves op Gran Canaria, maar ben je niet per se de sportieve vakantieganger? De top van de Pico de las Nieves is ook per auto bereikbaar. De GC 134 is het laatste stukje naar de top. Alhoewel deze geasfalteerd is, is hij vanwege zijn steilheid een uitdaging voor bestuurders. Des te dichter je bij de top komt, des te moeilijker wordt de weg. Heb je de Pico de las Nieves per auto bereikt, dan zorgen de bijzondere atmosfeer en het verre uitzicht voor een onvergetelijk plaatje.

Pico de las Nieves uitzicht op El Teide

Belangrijk om te weten voor je bezoek aan de Pico de las Nieves

Of je nu naar de top van de Pico de las Nieves gaat fietsen, wandelen of rijden, houd er altijd rekening mee dat het boven koud en mistig kan zijn en het uitzicht misschien niet is wat je verwachtte. Ben je niet gebonden aan een bepaalde dag, houd de weersvoorspelling dan in de gaten en bekijk welke dag je de beste weersomstandigheden biedt. Voor wandelaars en fietsers geldt dat ze voldoende eten en drinken bij zich moeten hebben. Vanaf een bepaalde hoogte zijn er geen faciliteiten meer.


Handige reistips & deals

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...

Een actieve vakantie op Gran Canaria

Wanneer je op vakantie gaat naar Gran Canaria kun je er van op aan dat je een veelzijdig verblijf tegemoet gaat. Want buiten heerlijk luieren op stranden en het...