Zoek & boek
Ontdek de prachtige zandduinen op Gran Canaria

Duinen van Maspalomas

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Het woestijngevoel ervaren op Gran Canaria

Alles over de Duinen van Maspalomas

Gran Canaria is dé bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, valt er voor de liefhebbers van cultuur en natuur echter ook genoeg te beleven. Van alle mogelijkheden die avontuurlijke vakantiegangers tot hun beschikking hebben, staan de zandduinen van Gran Canaria met stip bovenaan het lijstje. Het vijf vierkante kilometer tellende natuurgebied trekt jaarlijks duizenden toeristen. Tijdens een wandeling door de duinen van Maspalomas waan je jezelf haast in de Sahara.

maspalomas zandduinen
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
maspalomas duinen

Hoe zijn de zandduinen van Gran Canaria ontstaan?

De wereldberoemde zandduinen van Gran Canaria ontstonden in 1755. Er vond toen een grote aardbeving plaats in dit gebied, waarna een tsunami een gigantische hoeveelheid zand op de kust van het eiland wierp. Door de continu aanwezige noordoostenwind is er aan de aanvoer van dit zand nooit een eind gekomen. Sommige van de duinen van Maspalomas in Gran Canaria zijn wel tien meter hoog. Behalve uit zand bestaan ze ook uit verpulverde zeeschelpen. Onder invloed van de wind en de zee verandert het duinlandschap doorlopend van hoogte en vorm.

Ik wil meer weten over

Pico de las Nieves

Beschermd natuurgebied

Sinds Playa del Ingles een populaire vakantiebestemming werd, heeft het toerisme op het eiland een ongekende vlucht genomen. Door de groei van het toerisme werden de duinen in het verleden regelmatig gebruikt voor het bouwen van accommodaties. Inmiddels heeft men zich gerealiseerd dat dit zonde is. De Duinen van Maspalomas behoren in Gran Canaria nu dan ook tot de beschermde natuurgebieden. Behalve de duinen worden ook het aangrenzende palmenbos en de lagune met brak water zo beschermd.

Een wandeling door de Duinen van Maspalomas

Wie een wandeling door de Duinen van Maspalomas wil maken, dient zich wegens de beschermde status van het gebied aan strenge regels te houden. Zo is het strikt verboden om van de paden af te wijken. Slechts enkele zandduinen mag je wel betreden. De zandduinen van Gran Canaria bereik je gemakkelijk vanaf de boulevard van Maspalomas. Je start je wandeling bij het informatiecentrum in Riu Palace Maspalomas. Eerst loop je langs de lagune en daarna kom je bij de zandduinen uit. Neem altijd genoeg maatregelen om jezelf tegen de hitte te beschermen.

De Duinen van Maspalomas in Gran Canaria per kamelentocht ontdekken

Wil je het gebied op een andere manier dan wandelend ontdekken? Dan kun je ook kiezen voor een kamelentocht. De meeste ritten op de rug van een kameel duren een half uur en vinden altijd plaats onder begeleiding van een gids. Zelf hoef je dus niet veel te doen. Laat je, alvorens je een dergelijke rit boekt, goed informeren over de verzorging en de leefsituatie van de dieren. Per aanbieder kunnen de omstandigheden voor de kamelen nogal verschillen.

Las Dunas, La Charca en El Palmeral

De zandduinen van Gran Canaria zijn de populairste trekpleister van het eiland. Het beschermde gebied heeft een omvang van iets meer dan 400 hectare zandduinen, een lagune en een palmbomenbos. De lagune heet La Charca en is op verschillende momenten in het jaar dé plek om te zien hoe trekvogels tijdens hun reis tussen Europa en Afrika uitrusten. Het palmbomenbos draagt de naam El Palmeral.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…