Auto huren Gran Canaria vliegveld

Auto huren Gran Canaria vliegveld

spanje

Autohuur op Gran Canaria airport geeft je de vrijheid om het eiland te ontdekken

Wat betreft autoverhuur heb je op de luchthaven van Gran Canaria volop mogelijkheden. Niet verwonderlijk, want het eiland staat bekend als ultieme bestemming om per auto te ontdekken. Enerzijds omdat het openbaar vervoer niet optimaal is, maar vooral omdat het eiland zo veel te bieden heeft. Een auto huren op Gran Canaria airport kan ter plekke, maar ook vooraf. In dat laatste geval kiezen de meeste vakantiegangers ervoor om via Sunny Cars op Gran Canaria airport een wagen vast te leggen.

Een auto huren op Gran Canaria airport: keuze uit alle grote aanbieders

Autoverhuur op de luchthaven van Gran Canaria is goed geregeld. Wegens de populariteit van de bestemming zijn vrijwel alle internationale verhuurders hier gevestigd. Denk hierbij aan bedrijven als Sixt, Hertz, Europcar, Budget en Avis. Daarnaast zijn er ook enkele lokale aanbieders gevestigd. Alhoewel deze doorgaans over een minder groot wagenpark beschikken, vind je er regelmatig een huurwagen voor een aantrekkelijke prijs. Bij iedere aanbieder geldt dat je je huurauto in het hoogseizoen het beste vooraf kunt vastleggen.

Via Sunny Cars op Gran Canaria airport de voor jou ideale huurauto reserveren

Eigenlijk geldt dat je het hele jaar door met vooraf reserveren de meeste keuze hebt, maar in het hoogseizoen gaat dit nog meer op. Auto’s gaan dan als zoete broodjes over de toonbank; het overgrote deel van de bezoekers gebruikt ten minste gedurende een gedeelte van zijn vakantie een huurauto. Bij tussenpersoon Sunny Cars kun je op Gran Canaria airport de auto van jouw keuze vastleggen. Het extra fijne is dat alle informatie en voorwaarden op de website in het Nederlands zijn te lezen.

Waar zijn de balies voor autohuur op Gran Canaria airport gevestigd?

Het vliegveld van Gran Canaria is logisch en overzichtelijk ingedeeld. Wanneer je eenmaal op het eiland bent geland, je eventuele koffers van de band hebt gehaald en de douane bent gepasseerd, beland je op verdieping 0 in de aankomsthal. Op die verdieping van de luchthaven van Gran Canaria is ook de autoverhuur gevestigd. De namen van de aanbieders zijn duidelijk boven de loketten aangegeven. Huur je via een tussenpersoon als Sunny Cars op Gran Canaria airport je auto? Dan ben je van tevoren altijd op de hoogte de aanbieder.

Alles tot in de puntjes geregeld

Kies je voor autohuur op Gran Canaria airport, dan kun je er verzekerd van zijn dat je een huurauto in optimale staat in ontvangst zult nemen. Na het gebruik door de vorige huurder wordt de wagen grondig schoongemaakt. De overdracht van de auto neemt niet meer dan enkele minuten in beslag. Ook het inleveren van de wagen is een soepel verlopend proces. Je kunt deze op Gran Canaria airport op de door het autohuur bedrijf aangegeven parkeerplek achterlaten. De sleutels deponeer je meestal in een speciale sleutelbox.

Welke alternatieven zijn er voor autoverhuur op de Gran Canaria luchthaven?

De meeste mensen kiezen ervoor om ter plekke of vooraf, via een aanbieder als Sunny Cars, op Gran Canaria airport een auto te huren. Komt jou dat niet ideaal uit, bijvoorbeeld omdat je eerst enkele dagen op een strandbedje wilt ontspannen alvorens je tot activiteiten overgaat? Gelukkig is het huren van een auto op Gran Canaria airport niet de enige optie. De meeste aanbieders beschikken ook over stadskantoren. Adreslevering behoort eveneens tot de alternatieven. Houd er in dat laatste geval wel rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Wat zijn de regels om een auto te huren op Gran Canaria airport?

Aan autohuur op het vliegveld van dit geliefde Canarische eiland zijn enkele regels verbonden. Afhankelijk van de specifieke verhuurmaatschappij wordt gesteld dat de bestuurder minimaal één, maar soms wel drie jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs. Ben je als bestuurder jonger dan 25 jaar, dan wordt er vaak een extra toeslag in rekening gebracht. Omdat de regels per maatschappij behoorlijk kunnen verschillen, is het verstandig om hier vooraf goed naar te informeren.

Ben je er klaar voor? Autorijden op Gran Canaria

Is de autohuur in kannen en kruiken? Dan kun je alvast aftellen naar onvergetelijke roadtrips! Het eiland is vrij klein en heeft een doorsnede van slechts 25 kilometer. Er bestaan twee hoofdwegen: de GC-1 langs de oost- en zuidkust en de GC-2 langs de noordkust. Ook de kleinere wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. De afstanden tussen je bestemmingen zijn beperkt, maar je zult zien dat je over elke rit langer doet dan je denkt: de routes zelf zijn immers al een bezienswaardigheid op zich, waardoor je regelmatig even uitstapt voor een foto.

informatie

Handige reistips & deals

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...