Auto huren Maspalomas

Autoverhuur in Maspalomas: zo werkt het

Heb jij een vakantie naar Maspalomas geboekt? In deze zuidelijke badplaats van Gran Canaria zul je zonder enige twijfel een onvergetelijke vakantie beleven. Wil je meer dan alleen zon, zee en strand? Ook dan ben je er aan het juiste adres. Een auto huren in Maspalomas om Gran Canaria in zijn geheel te ontdekken, is dan raadzaam. Op openbaar vervoer kun je namelijk alleen in de grote plaatsen rekenen. Welk type auto heb je nodig en bij welke partijen kun je jouw wagen huren? Hieronder lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto in deze badplaats.

Een auto huren op het vliegveld

Een auto huren om vanuit Maspalomas Gran Canaria te ontdekken, doe je het beste op het vliegveld: Las Palmas airport. Het enige vliegveld van het eiland is in het oosten gelegen en wordt in het Spaans aangeduid met Aeropuerto de Gran Canaria. Op het vliegveld zijn internationale, maar ook lokale aanbieders gevestigd. Is de autohuur geregeld, dan rijd je in niet meer dan 20 minuten naar badplaats Maspalomas. De route is slechts iets langer dan 30 kilometer.

Het huren van een auto in Maspalomas niet in Gran Canaria, maar thuis regelen

Alhoewel je je vanuit het vliegtuig direct naar de terminal kunt begeven om bij een van de balies van de daar gevestigde verhuurmaatschappijen een wagen vast te leggen, is dat niet de enige manier. Wanneer je vooraf online boekt, ben je bijna altijd goedkoper uit en heb je ook nog eens meer keuze. Bovendien kun je alle voorwaarden in het Nederlands lezen en dat is wel zo prettig. Betrouwbare aanbieders die als tussenpersoon fungeren zijn HAPPYCAR en Sunny Cars.

Bekende en lokale verhuurders

Autoverhuur in Maspalomas kun je bij uiteenlopende aanbieders regelen, zowel direct als bij een van bovengenoemde tussenpersonen. Bekende verhuurders die op het eiland zijn gevestigd, zijn Alamo, Avis, Budget, Centaur, Dollar, Enterprise, Europcar, Firefly, Goldcar, Hertz, InterRent, Keddy by Europcar, Rhodium, Sixt en Thrifty. RecordGo is een van de lokale (nationale) aanbieders. Zet de mogelijkheden op een rijtje en bepaal niet uitsluitend op prijs, maar neem de voorwaarden zorgvuldig in overweging.

Welk type auto heb je nodig?

Wil je een auto huren in Maspalomas en Gran Canaria met jouw eigen voertuig ontdekken? Bedenk dan goed waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. Wil je er af en toe mee naar een winkelcentrum of een andere, nabijgelegen badplaats rijden? Dan kies je voor een compacte auto. Maar ben je als natuurliefhebber van plan om kennis te maken met het ruigere binnenland? Dan is een SUV waarschijnlijk een betere optie. Bespaar vooral niet op airconditioning, want die heb je hier het hele jaar door hard nodig.

Over het rijden in Gran Canaria

Kies jij voor autoverhuur in Maspalomas? De verkeersregels in Gran Canaria zijn hetzelfde als in heel Spanje. Snelheidsovertredingen en het gebruik van je mobiele telefoon of navigatiesysteem tijdens het rijden worden flink beboet. De wegen op Gran Canaria zijn goed onderhouden en er wordt doorgaans rustig gereden. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan sluit je een CDW (Collision Damage Waver) af.

Handige tips & blog

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...