Auto huren op Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria, het ‘Eiland van de Eeuwige Lente’

Uitgedoofde vulkanen, langgerekte stranden, idyllische bergdorpjes en bijzondere duinformaties; ze wachten op Gran Canaria allemaal op je. Met een huurauto op Gran Canaria ontdek je het. Regel je autoverhuur voor Gran Canaria en rijd binnenkort langs verlaten kusten, ruige binnenlanden en dorpjes die in de natuur liggen verscholen. Je kunt bij aankomst je auto huren op Gran Canaria Airport, maar natuurlijk ook voorafgaand aan je vertrek regelen zodat je helemaal voorbereid bent. Hit the road op Gran Canaria en ontdek alle schatten van het eiland!

Autorijden op Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria kan in de meeste gevallen vanaf de leeftijd van 21 jaar. Sommige bedrijven accepteren jongere bestuurders, maar brengen daarvoor wel een toeslag in rekening. Het autorijden is erg makkelijk, want er zijn op het hele eiland maar 2 snelwegen: de GC1 van Las Palmas naar Arguineguin en de GC2 van Las Palmas naar Agaeta. De bewoners zelf zijn ontspannen bestuurders die zich over het algemeen redelijk aan de regels houden. Houd er wel rekening mee dat de meesten zich niet zo druk maken over het gebruik van de richtingaanwijzer.

Een auto huren op Gran Canaria Airport

Gran Canaria laat zich ideaal per auto verkennen. Heb je toch spijt van je beslissing om vooraf geen huurauto voor Gran Canaria vast te leggen? Dan kun je bij aankomst op het eiland toch nog een auto huren op Gran Canaria Airport. Je doet dit bij een van de verschillende aanbieders die daar gevestid zijn, zoals Hertz, Sixt, Europcar, Avis en Budget. Direct je auto huren op Gran Canaria Airport betekent een minder breed keuzeaanbod, maar wel bestaat er op locatie –zeker buiten het hoogseizoen- vaak de kans op een aantrekkelijke aanbieding.

Je huurauto voor Gran Canaria vooraf online boeken

In plaats van gebruik te maken van autoverhuur op Gran Canaria zelf, kun je je huurauto voor Gran Canaria ook vooraf regelen. Dit doe je door online te zoeken bij verschillende aanbieders en ook vooral vergelijkingswebsites te raadplegen. De voordelen van het vooraf regelen van autoverhuur op Gran Canaria zijn dat je op je gemak kunt kijken, veel keuzes hebt, de voorwaarden in het Nederlands kunt lezen en ook nog eens ontspannen het vliegtuig instapt met de gedachte dat alles in kannen en kruiken is.

De verkeersregels op Gran Canaria

Ben je van plan een auto te gaan huren op Gran Canaria? Dan hoef je je over de verkeersregels geen zorgen te maken. Ondanks de afstand van de archipel tot het Europese vasteland gelden er dezelfde regels als in de rest van Spanje. Let wel bij de rotondes extra goed op. De regels worden door de politie overigens ook streng gecontroleerd. Op het hele eiland zijn flitspalen aanwezig. Behalve het overtreden van de snelheid wordt ook het gebruik van een mobiele telefoon of navigatiesysteem tijdens het rijden zeer streng bestraft. Alcoholcontroles worden eveneens regelmatig uitgevoerd.

Het parkeren op Gran Canaria

Net als bij ons in Nederland moet je op Gran Canaria helaas ook in veel gevallen je knip trekken om je auto te kunnen parkeren. Sta er overigens niet van te kijken als je helemaal vast wordt geparkeerd. Veel auto’s op het eiland worden dan ook ‘gesierd’ door enkele deukjes. Blauwe strepen zijn betaalde parkeerzones. Gele strepen geven aan dat je ergens niet mag parkeren. Betaal je niet en krijg je een boete, dan kun je enkele tientallen procenten op de hoogte daarvan besparen door de bekeuring binnen enkele dagen te voldoen.

Autoverhuur op Gran Canaria all inclusive regelen

Ben je ook altijd een beetje huiverig voor de kleine lettertjes? En heb je er een hekel aan om op pad te gaan zonder het gevoel te hebben dat alles daadwerkelijk is verzekerd? Door je huurauto op Gran Canaria all inclusive te boeken, reken je met die onzekerheid af. All inclusive een auto huren op Gran Canaria regel je bij Sunny Cars. Deze tussenpersoon vergelijkt de prijzen van alle beschikbare auto’s voor je en stelt je ook nog eens in staat om zonder creditcard te betalen.

Ontdek Gran Canaria met de mooiste autoroutes

Met een huurauto door Gran Canaria rijden is een ideale manier om het eiland te leren kennen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn relatief klein, waardoor je geen ellenlange ritten hoeft te maken om van de ene op de andere plek te komen. Of je nu in Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto Rico, Meloneras of Las Palmas verblijft, het compacte eiland -Gran Canaria telt een oppervlakte van 1500 vierkante meter- is al binnen een week goed te berijden. Vraag bij je accommodatie om tips voor autoroutes, dat levert vaak leuke ervaringen op!

Handige tips & blog

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...