Zoek & boek

Walvissen spotten Gran Canaria

 • 365 dagen per jaar zon
 • Prachtige stranden
 • Een perfecte ligging aan zee
 • Slechts een paar uur vliegen

Walvissen rond Gran Canaria spotten

De walvis is een imposant zeezoogdier; in de eerste plaats vanwege zijn omvang, maar ook zeker vanwege zijn leefwereld die zo anders is dan die van ons. In totaal zijn er wel 30 verschillende soorten walvissen en dolfijnen in de wateren rond het eiland gespot. Voor het kunnen zien van walvissen rond Gran Canaria is er geen specifiek seizoen. De beste tijd om walvissen op Gran Canaria te zien is dan ook het hele jaar door. Veel soorten zijn permanente bewoners van de wateren. Gran Canaria is de belangrijkste plek van Europa om talrijke zeezoogdieren in vrijheid te zien.

Walvissen Gran Canaria
Walvis Tour Gran Canaria

Op zoek naar walvissen: een waar avontuur

Dankzij hun algemene aanwezigheid is Gran Canaria dé place to be om walvissen in het wild te spotten. Een onvergetelijke ervaring voor eilandbezoekers van alle leeftijden! Samen met je gezelschap op zoek gaan naar walvissen voelt als een waar avontuur. Om de beste garantie op het spotten van walvissen rond Gran Canaria te hebben, kies je voor een georganiseerde tour. Terwijl professionals de boot besturen en naar plekken varen waar de dieren zich bevinden, geniet jij van een ontspannen tocht op de Atlantische Oceaan.

Gran Canaria: boottocht dolfijn- en walvisspotten

Geniet van een ontspannen boottocht en zie walvissen van dichtbij in hun natuurlijke omgeving. Ontspan met versnaperingen die je kunt kopen bij de bar aan boord, en maak foto’s van het zeelandschap.

excursie walvissen spotten
Walvissoorten Gran Canaria

Welke walvissen kun je rond het eiland vinden?

Het spotten van walvissen op Gran Canaria kan in elk seizoen. Een tweede vraag die ongetwijfeld in je opkomt is welke walvissoorten je hier dan kunt zien. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

 • De potvis – Deze walvis kan tot 20 meter lang worden en duikt regelmatig tot grote diepte naar beneden. Je herkent deze walvissoort aan zijn enorme voorhoofd.
 • De vinvis – Deze soort is te herkennen aan zijn bijzondere vorm: ze hebben een karakteristieke bult en baleinen.
 • De Indische griend – Deze walvis behoort officieel tot de dolfijnenfamilie en is daarbinnen de grootste soort. De extreme vriendelijkheid van het dier zorgt ervoor dat deze regelmatig rond boten wordt gespot

Wat is de beste tijd om walvissen op Gran Canaria te spotten?

Omdat er voor het zien van walvissen op Gran Canaria geen seizoen in het bijzonder kan worden aangemerkt, is er ook geen beste tijd voor het spotten van walvissen op Gran Canaria te benoemen. Het hele jaar door is de kans op waarnemingen groot. Dit komt door dat de koude wateren van de Atlantische Oceaan samenkomen met het warmere water van de Middellandse Zee. Dit levert een perfecte omgeving op voor allerlei vis- en planktonsoorten, en dus ook voor de walvissen en dolfijnen die zich daarmee voeden.

Deelname aan een walvistour op Gran Canaria

Op het eiland worden door verschillende aanbieders dolfijn- en walvistours aangeboden. Stap aan boord en geniet vanaf het dek van het Atlantische water en de dieren die deze hun thuis noemen. Dagelijks vertrekken er talrijke boten op verschillende tijdstippen. Sommige betreffen Glass Bottom boten, zodat je zee(zoog)dieren daar eventueel ook onderdoor kunt zien zwemmen. Bekommer je je om het welzijn van de dieren? Kies dan voor een aanbieder die het label ‘Blue Boat’ (in het Spaans: Barco Azul) heeft. Dit geeft aan dat zij aan alle geldende wetten en voorschriften rondom het spotten van walvissen op Gran Canaria voldoen.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
 • 365 dagen per jaar zon
 • Prachtige stranden
 • Een perfecte ligging aan zee
 • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…