Zoek & boek

Van Gran Canaria naar Tenerife

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Per ferryboot van Gran Canaria naar Tenerife

Met de boot tussen Gran Canaria en Tenerife leg je een afstand van 80 kilometer af. Een route waarvan maar al te vaak gebruik wordt gemaakt, want de korte afstand tussen de twee eilanden biedt een mooie mogelijkheid om het beste van beide werelden te combineren. De ferry tussen Gran Canaria en Tenerife vaart meer dan tien keer per dag en volgt grotendeels de kustlijn, zodat je van prachtige uitzichten geniet en niet bang hoeft te zijn voor zeeziekte. Met de boot van Gran Canaria naar Tenerife reis je voor een dagtrip, of een eilandhopvakantie.

Boot van Gran Canaria naar Tenerife
Van Gran Canaria naar Tenerife

Hoe vaak vaart de boot tussen Gran Canaria en Tenerife?

Het is op 14 momenten per dag mogelijk om met de boot van Gran Canaria naar Tenerife te reizen. De overtochten duren tussen de 80 minuten en 3 uur. De kortst durende overtochten worden uitgevoerd met high speed ferry’s. De reis van Gran Canaria naar Tenerife kan via 2 verschillende routes verlopen: van Las Palmas naar Santa Cruz de Tenerife en van Agaete naar Santa Cruz de Tenerife. Er zijn verschillende bedrijven die de overtocht van Gran Canaria naar Tenerife aanbieden. De twee grootste aanbieders zijn Fred Olsen Express en Naviera Armas.

14 afvaarten per dag

Vergelijk overtochten van Gran Canaria naar Tenerife

Er zijn 2 ferry routes tussen Gran Canaria en Tenerife, met een gecombineerde 14 afvaarten per dag. Naviera Armas biedt 1 route, Las Palmas naar Santa Cruz de Tenerife wordt verzorgd 6 keer dagelijks. Fred Olsen Express biedt 1 route, Agaete naar Santa Cruz de Tenerife wordt verzorgd 8 keer dagelijks.

Ferry boeken gran canaria tenerife
overtocht gran canaria tenerife

Vertrektijden van de ferry

De eerste boot die Gran Canaria richting Tenerife verlaat, vertrekt om 06.00 ’s ochtends. De laatste vertrekt om 22.45 naar het naastgelegen eiland. Voor de terugreis van Tenerife naar Gran Canaria geldt 01.30 ’s nachts momenteel als eerste vertrekmoment en 20.00 als laatste. De prijs van je ticket voor de ferry tussen Gran Canaria en Tenerife is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aanbieder, het tijdstip en het plaatstype. Soms geldt er voor kinderen, senioren of inwoners van de Canarische eilanden een korting.

Bagage

Reis je van Gran Canaria naar Tenerife, dan wil je mogelijk bagage meenemen. Houd er rekening mee dat iedere aanbieder van ferry-overtochten weer andere vereisten hanteert. Zo is het bij de Fred Olsen Express mogelijk om 20 kilo bagage per persoon mee te nemen. In de lounge mag je maar één stuk bagage naast je handbagage bij je hebben. Naviera Armas staat een maximum van 60 kilo of 4 stuks bagage per persoon toe. Ook huisdieren mogen met de boot van Gran Canaria naar Tenerife reizen. Wederom kan het huisdierenbeleid per aanbieder weer variëren.

Op naar Tenerife!

Tenerife kun je in het kader van een dagtrip of een langer verblijf (bijvoorbeeld omdat je gaat eilandhoppen) bezoeken. Het eiland kent prachtige stranden, kliffen, ravijnen en bossen en zelfs fossiele resten van prehistorische dieren. Uiteraard mag een beklimming van de vulkaan de Teide tijdens je bezoek niet ontbreken.

Naar wat ben je opzoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…