Zoek & boek

Snorkelen op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen op Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de Canarische eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko. Snorkelen op Gran Canaria is in badplaatsen als Playa del Ingles razend populair. Net als snorkelen in Maspalomas is het een prettige manier om kennis te maken met het onderwaterleven. Maar wil je de enorme biodiversiteit in de Atlantische Oceaan rondom het eiland 茅cht goed leren kennen? Ga dan snorkelen op Gran Canaria op de plekken die wat afgelegener zijn en speciaal voor deze activiteit zijn aangemerkt.

Snorkelen op Gran Canaria
Caretta Caretta snorkelen Gran canaria

Welke dieren kun je tegenkomen tijdens het snorkelen op Gran Canaria?

Gran Canaria behoort officieel tot Europa, maar zijn verre ligging zorgt ervoor dat er in het water rondom dit eiland meer dieren leven dat op de meeste andere Europese snorkelplekken. Tot de zeefauna van Gran Canaria behoren onder andere verschillende soorten roggen, waaronder de mantarog, de adelaarsrog en de pijlstaartrog, zwaardvissen, papegaaivissen, trompetvissen, murenen en tonijnachtigen. Ook dolfijnen, zeeschildpadden en walvissen vertoeven graag in dit stukje Atlantische Oceaan. De bekendste zeeschildpad die hier voorkomt is de caretta caretta.

Las Palmas: snorkeltrip naar het strand van Las Canteras

Geniet van snorkelen op het strand van Las Canteras, een van de beste stadsstranden ter wereld. Snorkeluitrusting is aanwezig en je wordt door een professionele instructeur door een onderwaterwereld vol zeeleven geleid.

Duik excursie gran canaria

De zeewatertemperatuur van Gran Canaria

Niet alleen het kleurrijke onderwaterleven, maar ook de aangename watertemperatuur maken het snorkelen in het water rond Gran Canaria een heerlijke bezigheid. De noordoostpassaat en de Canarische Golfstroom zorgen ervoor dat de zeewatertemperatuur hier nooit onder de 19 graden daalt. In de zomermaanden is het tijdens het snorkelen in Maspalomas en andere (bad)plaatsen een stuk warmer. Van mei tot oktober is het snorkelen het aangenaamst, van november tot het voorjaar is het vaak raadzaam om met een wetsuit te snorkelen.

Wat zijn de beste plekken op het eiland om te snorkelen?

Geniet je van het snorkelen op Gran Canaria in plaatsen als Playa del Ingles, heb je het snorkelen in Maspalomas al eens uitgeprobeerd en ben je toe aan een next level uitdaging? Snorkelen kan rond bijna het hele eiland, maar het noorden en oosten gelden als de beste plekken voor deze watersport. Tot de beste snorkelplekken behoren onder andere Playa Grande (noordoost), Sardina del Norte (noordwest), Tufia (oosten), El Cabr贸n (oosten) en Risco Verde (oosten). Over enkele topplekken vertellen we je hieronder meer.

Sardina del Norte

Voor het snorkelen op Gran Canaria zijn zowel beginners als gevorderde snorkelaars op de juiste plek op het strand Sardina del Norte. De plek, die ook wel bekendstaat als Sardinas, betreft een brede en beschutte baai. Dit betekent dat je profiteert van rustig snorkelwater en het in het water raken en er weer uit komen eenvoudig is. Er zijn verschillende trappen die je hierbij helpen. Bij Sardina del Norte is de kans groot dat je grote vissen en zelfs kleine haaisoorten spot. Zelfs walvishaaien laten zich hier wel eens zien. Het strand is gemakkelijk per auto te bereiken.

Risco Verde

Risco Verde is een kleine, beschutte baai aan de zuidoostkust van het eiland en is vlak bij de plaats Arinaga gelegen. Zo op het eerste gezicht lijkt het strand veel op Playa de El Cabr贸n, maar deze bestemming voor het snorkelen rond Gran Canaria is een stuk minder toeristisch. Risco Verde ligt vlak bij een natuurreservaat, maar is per auto goed te bereiken en parkeren kan aan de boulevard. Via een trap bereik je het water. Deze snorkelplek biedt een combinatie van plateaus, kliffen en zandgebied en zorgt daardoor voor voldoende afwisseling. Dankzij de beschutte ligging heb je geen last van stromingen.

Playa de El Cabr贸n

Ben je een fervent snorkelaar of duiker, dan doet de naam Playa de El Cabr贸n ongetwijfeld een belletje bij je rinkelen. Het behoort tot de populairste plekken van heel Gran Canaria. Ondanks het feit dat er veel mensen naar Playa de El Cabr贸n komen om te snorkelen, zijn er maar weinig faciliteiten in de buurt aanwezig. Het is dus belangrijk om zelf voldoende water en eten mee te nemen. Zijn populariteit dankt Playa de El Cabr贸n aan zijn bijzondere onderwaterleven: kogelvissen, papegaaivissen, octopussen, barracuda鈥檚 en roggen zijn slechts enkele voorbeelden.

Houd hier rekening mee

Wil je iets meer dan op Gran Canaria alleen in Playa del Ingles snorkelen? Gran Canaria heeft aan snorkelplekken geen gebrek, waardoor je op deze bestemming helemaal goed zit voor deze activiteit. Eenmaal onder water gaat er een geheel nieuwe wereld voor je open. E茅n ding waarmee je wel rekening moet houden op het eiland, is dat er een sterkere stroming staat. Dit geldt vooral aan de noordzijde, waar ook de golven behoorlijk hoog kunnen worden. Zelfs bij een oranje vlag kun je daarom al beter niet gaan snorkelen.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…