Zoek & boek

Poema Del Mar Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Ontdek de wonderen van de onderwaterwereld in Poema del Mar

Gran Canaria is een eiland dat wereldwijd bekendstaat om zijn ongerepte natuur en diverse ecosystemen. Gebergten, groene valleien en woestijngebieden: het zijn slechts enkele voorbeelden van wat je op deze bestemming te wachten staat. Ben je benieuwd naar het onderwaterleven? Alhoewel je tijdens het duiken of snorkelen oog in oog kunt komen te staan met bijzondere diersoorten, vind je in het aquarium van Gran Canaria alle soorten die in dit deel van de Atlantische Oceaan zwemmen.

Aquarium Gran Canaria
Acquarium Poema Del Mar Gran Canaria

Een modern aquarium in Las Palmas in Gran Canaria

Je vindt dit beroemde aquarium in Las Palmas, de hoofdstad van het eiland. Om precies te zijn bevindt het zich in de haven van de stad. Het aquarium heeft een modern jasje en in de ruim 6 miljoen liter water waarmee de tanks zijn gevuld, zwemmen meer dan 350 soorten rond. Jong en oud kan zich dan ook met gemak urenlang vermaken in dit aquarium.

Tickets boeken voor Poema del Mar – Aquarium Gran Canaria

Ervaar de schoonheid van de oceanen van de wereld en de levendige biodiversiteit van wezens, koraalriffen en mangroven in Poema del Mar. Duik in de diepten van de Blauwe Planeet en verwonder je over zijn wonderen. 

Aquarium Gran Canaria
Poema Del Mar bezoeken in Gran Canaria

Trekpleister voor internationale toeristen

Poema del Mar is een innovatief aquarium dat in 2017 zijn deuren opende voor bezoekers. Je kijkt je ogen uit bij de prachtige tentoonstellingen. Ook worden er regelmatig educatieve programma’s ontwikkeld. Het aquarium werd geopend op initiatief van de Canarische overheid. Zij zochten naar manieren om de archipel nog beter op de kaart te zetten als internationale reisbestemming. Het aquarium wordt gerund door hetzelfde bedrijf dat ook dierentuin Loro Parque op Tenerife in handen heeft.

Jungle, diepe oceaan en riffen

De tentoonstelling van het Poema aquarium is in drie verschillende thema’s verdeeld: jungle, deep ocean en reef-beach. Vooral die laatste is erg kleurrijk. In dit gedeelte van het Las Palmas aquarium vind je namelijk onder andere zeepaardjes, kwallen, tropische vissen en zeeschildpadden. In het deep ocean gedeelte kom je eveneens zeepaardjes tegen, maar komen ook octopussen voorbij en tonen ook haaien hun imposante verschijning. Subtiel als ze zijn weten ook verschillende soorten schaaldieren de bassins te sieren.

Griezelen in de jungle

Wie zin heeft om te griezelen, is niet weg te krijgen uit de jungle van het aquarium in Poema del Mar. Je ziet er behalve onschuldige zeeschildpadden, alen en discusvissen namelijk ook piranha’s en krokodillen. In het water, maar ook op het droge zijn kleurrijke amfibieën zoals kikkers te spotten. Het griezelen begint pas echt bij de Emperor schorpioen, die oplicht wanneer ultraviolet licht op hem schijnt. De Afrikaanse reuzenslak en de scolopendra, wat de grootste en gevaarlijkste duizendpoot ter wereld is, noemen zich ook medebewoners van de jungle. 

Wat zijn de openingstijden van Poema del Mar?

Het aquarium van Las Palmas hanteert ruime openingstijden. Het is elke dag van de week tussen 09.30 en 17.30 geopend. Check voorafgaand aan je bezoek echter altijd de website om na te gaan of er eventuele afwijkingen gelden. Om 15.30 worden bezoekers voor het laatst toegelaten. Zo hebben ze nog voldoende tijd om dit zee aquarium in Gran Canaria te verkennen. Gewoonlijk duurt een bezoek twee tot drie uur.

Wat kosten tickets voor dit aquarium in Las Palmas?

Tickets voor het Poema del Mar aquarium hebben vaste prijzen. Bezoekers vanaf 11 jaar betalen 27,- euro voor een toegangskaartje, voor kinderen tot 11 jaar geldt een prijs van 18,50. Voor kinderen tot 3 jaar is de entree gratis. Raadpleeg echter altijd de website van dit aquarium in Las Palmas om na te gaan of er geen prijsveranderingen hebben opgetreden. Overigens is het ook mogelijk om gecombineerde tickets te kopen. Je schaft dan een toegangskaartje inclusief menu aan.

Skip-the-line tickets voor Poema del Mar

Om tijdens je verblijf op het eiland geen enkel kostbaar moment te verliezen, kun je ook skip-the-line tickets voor Poema del Mar kopen. Dat doe je online. Voor deze Poema del Mar tickets gelden dezelfde prijzen als voor de toegangsbewijzen die je op locatie aan de kassa koopt. Ook zijn alle tentoonstellingen en attracties van het museum daarin opgenomen. De rij bij de kassa kun je met deze tickets echter overslaan. De kaartjes hebben een geldigheidsduur van een dag.

Het gemak van online tickets

Alhoewel het natuurlijk niet verplicht is, is het wel raadzaam om je kaartjes voor Poema del Mar vooraf te kopen. Je bent dan zeker van een bezoek op de door jou gewenste datum. Tickets kun je via de website van het Las Palmas aquarium kopen, maar nog makkelijker is het om dat via GetYourGuide te doen, zodat je de beschrijving en voorwaarden in het Nederlands kunt lezen. Bovendien kun je je Poema del Mar aquarium tickets tot 24 uur voor je geplande bezoek nog kosteloos annuleren.

Entertainment en educatie

In het aquarium van Gran Canaria kun je je urenlang vermaken. Een maximale bezoekersduur is er overigens niet, dus als je niet voldoende hebt aan de twee tot drie uur die de gemiddelde gast nodig heeft, kun je met een gerust hart langer blijven. Poema del Mar biedt zijn bezoekers niet alleen een leuke, maar ook een educatieve ervaring. Het aquarium is betrokken bij verschillende onderzoeksprogramma’s en draagt bij aan onderzoek naar en instandhouding van het onderwaterleven. Het aquarium voelt zich verantwoordelijk voor het informeren van bezoekers over het belang van maritieme ecosystemen.

Praktische informatie voor je bezoek

Breng je een bezoekje aan het aquarium Poema del Mar, dan kun je daar ook genieten van een hapje en een drankje. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden aanwezig waar je zowel een eenvoudige snack als een volledige maaltijd kunt nuttigen. Ook zijn er op verschillende plekken in het aquarium sanitaire faciliteiten, waardoor je bezoek maximaal comfortabel zal zijn.

Route en parkeren

Wanneer je met je huurauto naar Las Palmas in Gran Canaria rijdt om het aquarium te bezoeken, is een parkeerplek gauw gevonden. Het nabijgelegen winkelcentrum Muelle biedt je de mogelijkheid om drie uur lang gratis te parkeren, wat de meeste mensen voldoende tijd geeft om van hun bezoek aan het aquarium van Gran Canaria te genieten. Een uitje naar Poema del Mar is daarnaast ook prima te combineren met een bezoek aan de hoofdstad zelf. Verblijf je in het noorden van het eiland? Poema del Mar en Las Palmas zijn zowel via een bergroute als een kustroute te bereiken.

Reserveer hier je tickets voor Poema Del Mar.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…