Palmitos Park in Maspalomas

spanje

Het vogelpark van Gran Canaria: Palmitos Park in Maspalomas

Gran Canaria is maar wat trots op zijn Palmitos Park, een prachtig aangelegd vogelpark vol palmbomen, dat tussen enkele heuvels ligt ingeklemd. Naast een ruime hoeveelheid vogelsoorten is er in Palmitos Park ook plek voor andere dieren en kun je diverse tuinen bezoeken. Bekijk de vissen, reptielen en zoogdieren van dichtbij en leer verrassende dingen die je eerder nog niet wist. Lees hier alles over het Palmitos Park, zijn prijzen, openingstijden en andere zaken van belang.

Met welke dieren kom je in het Palmitos Park oog in oog te staan?

Breng je tijdens je verblijf op Gran Canaria het Palmitos Park een bezoekje? Naast de roofvogels en exotische vogels waar het Palmitos Park voornamelijk om bekendstaat, zie je er ook tal van reptielen en zoogdieren. Tuur in het water van het Kaaimannenmeer om te zien of je de roofdieren kunt ontdekken, bewonder en griezel bij de aanblik van de wel drie meter lange komodovaranen en vermaak je met het grappige gedrag van de stokstaartjeskolonie.

De drie tuinen van het park

Besluit je tijdens je vakantie op Gran Canaria het Palmitos Park te bezoeken, dan geniet je van een gezellige en leerzame dag in de buitenlucht. Behalve de dierenverblijven heeft het Palmitos Park ook nog eens drie verschillende tuinen voor je in petto. In de cactustuin kijk je je ogen uit naar de talloze soorten, die soms wel tot vier meter hoogte zijn gegroeid. In het orchideeënhuis wandel je door een zee van kleurrijke, tropische bloemen en in de vlindertuin –die overigens de grootste van Europa is- zie je honderden vlinders vrij rondvliegen.

De dierenshows

Palmitos Park bij Maspalomas is niet zomaar een dierenpark, maar een park dat je met zijn verschillende shows net dat beetje extra weet te bieden. Een extra beetje entertainment dus! Het park heeft vier shows met verschillende diersoorten: dolfijnen, papegaaien, roofvogels en exotische vogels. Er bestaat een vast programma voor, waarover je je online of bij de ingang kunt laten informeren. Alle shows en demonstraties zijn inclusief bij je entreekaartje.

Praktische informatie

Het op Gran Canaria gelegen Palmitos Park is het hele jaar door tussen 10.00 en 18.00 geopend. De laatste bezoekers worden om 17.00 toegelaten. Het is niet nodig om zelf eten en drinken mee te nemen; indien je wilt, maak je gebruik van een van de restaurants of snackbars van Palmitos Park. Toiletten zijn op verschillende plekken aanwezig. Ook is er een souvenirshop, zodat je een leuk aandenken mee naar huis kunt nemen. Het park is per huurauto makkelijk te bereiken, maar vanuit de andere badplaatsen aan de zuidkust kun je hier ook eenvoudig per bus komen.

Het Palmitos Park en de prijzen

Het Palmitos Park hanteert verschillende prijzen voor uiteenlopende leeftijdscategorieën. Bezoekers van elf jaar en ouder betalen €32,-. Het Palmitos Park heeft lagere prijzen voor kinderen. Bezoekertjes van drie of vier jaar betalen €11,- en kinderen tussen de vijf en tien jaar betalen €23,-. Het online aanschaffen van je tickets scheelt flink op de prijs aan de deur. Ook behoren familiepakketten (voor twee volwassenen en twee kinderen) en vriendenpakketten (voor vier volwassen bezoekers) tot de mogelijkheden.


Handige reistips & deals

Mooiste plekken Gran Canaria

Dit zijn de mooiste plekken van Gran Canaria

Gran Canaria is met zijn uitgestrekte zandstranden, bergformaties en idyllische dorpjes hét eiland waar je alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie vi...

Traditionele streekgerechten uit Gran Canaria die je móet hebben geproefd

Gran Canaria heeft zijn geheel eigen eetcultuur, en kent de lekkerste ambachtelijk bereide streekgerechten waar je je vingers bij af likt. Dat is alleen al een ...