Zoek & boek

Paardrijden Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Hop hop, in galop! Alles over paardrijden in Gran Canaria

Paardrijden in Gran Canaria is een van de leukste manieren om het landschap van dit eiland te ontdekken. Vanaf de rug van het paard zie je alles letterlijk vanuit een ander perspectief. Terwijl het vulkanische berglandschap aan je voorbijtrekt, geniet je van de zon op je huid en de connectie met het paard waarmee je door de natuur trekt. Het klimaat maakt paardrijden het hele jaar door mogelijk. Je kunt op iedere dag van de week onder begeleiding paardrijden. De paarden zijn getraind en volgzaam, waardoor er geen enkel gevaar schuilt in deelname aan een tour.

Paarden Tocht Gran Canaria
Paardrijden in Gran Canaria

Waarom is paardrijden op Gran Canaria zo leuk?

Er zijn meer dan genoeg redenen om vanaf de rug van een paard het Canarische landschap te verkennen. Door samen met een paard door het landschap te rijden, voel je je nóg meer één met de natuur. Bovendien is het een actieve vorm van lichaamsbeweging, wat het eveneens een activiteit bij uitstek maakt voor sportievelingen. Daarnaast biedt het paardrijden in Gran Canaria je ook meer vrijheid dan bijvoorbeeld de deelname aan een kamelentour. Je kunt uit verschillende routes kiezen en daarbij wordt door aanbieders rekening gehouden met je ervaring.

Te paard door het vulkanische landschap

Een van de meest gerenommeerde aanbieders van paardentochten op het eiland is El Salobre Horse Riding. Deze biedt een twee uur durende paardrijdexcursie voor alle leeftijden aan. Samen met jouw paard, en natuurlijk onder begeleiding van een ervaren tourleider, wandel je over de bergpaden en aanschouw je het ruige vulkanische landschap. Voordat de tocht begint, krijg je eerst de tijd om uitvoerig kennis te maken met je paard.

Tocht met paard Gran Canaria
Paardentocht strand Gran Canaria

Consumpties en vervoer

Hoge rotsachtige formaties, tropische plantages en de grote zandduinen van Maspalomas in de verte. Vanaf de rug van een paard ontgaat werkelijk niets je. Bij terugkomst op de manege heb je de gelegenheid om van een verfrissende consumptie te genieten. Ook kun je de daar aanwezige boerderijdieren een bezoekje brengen. Indien gewenst kun je ook het vervoer van en naar je hotel door El Salobre laten regelen. Hier geldt dan wel een meerprijs voor.

Wat zeggen andere bezoekers over hun paardrijdervaring?

Aan het paardrijden op Gran Canaria nemen dagelijks vakantieganger deel. Vrijwel allemaal zijn ze enthousiast over dit uitstapje. Niet alleen omdat het een unieke manier is om van de omgeving te genieten, maar ook omdat het paardrijden in Gran Canaria via een betrouwbare aanbieder betekent dat de dieren in goede conditie zijn. Je wilt immers geenszins een bijdrage leveren aan dierenleed. Deelnemers zijn enthousiast over de route, de tijd die ze krijgen om foto’s te nemen en de vriendelijkheid van de tourbegeleider én de paarden.

Wat kost een paardrijdtour?

Wil je gaan paardrijden op Gran Canaria met El Salobre, dan betaal je voor een wandeltour van een uur 30,- per persoon. Geenszins een rib uit je lijf dus! Inclusief transfer van en naar hotel wordt de prijs 39,-. Behalve de tour van een uur bestaan er ook tours van 2 of 4 uur. Deze kosten respectievelijk 49,- en 95,- exclusief eventuele transferkosten. 

Welke kleding draag je tijdens een excursie als deze?

Alhoewel het niet noodzakelijk is om een ruiterkleding te dragen, is het wel van belang om comfortabele kleding aan te trekken. Indien de temperaturen het toelaten, kun je tijdens het paardrijden in Gran Canaria het beste een lange broek dragen. In de winter is het raadzaam om een trui of een dunne jas te dragen. Wat schoeisel betreft kun je het beste voor comfortabele sportschoenen kiezen. De manege zorgt ervoor dat iedereen een helm krijgt.

Overige tips

Behalve voor een comfortabele outfit zorg je tijdens het paardrijden op Gran Canaria het beste ook voor voldoende water. Al met al vertoef je namelijk flink wat tijd in de zon, wat het belangrijk maakt om goed te hydrateren. Zorg er daarna ook voor dat je zonnebrandcrème aanbrengt en een zonnebril draagt. Ook een hoofddeksel is geen overbodige luxe.

Vinden de paarden de tours ook leuk?

Steeds vaker horen we over dierenmishandeling op toeristische bestemmingen, zowel zichtbaar als achter de schermen. Dat kan je als vakantieganger behoorlijk doen twijfelen over de vraag of het deelnemen aan dit soort tours met dieren verantwoord is. Over het paardrijden op Gran Canaria hoef je je echter geen zorgen te maken. Paarden kunnen hun lichaam op een efficiënte manier koelen, ook tijdens erg hoge temperaturen. Bovendien zorgen betrouwbare paardrijdorganisaties ervoor dat de paarden de juiste verzorging krijgen en dat ze altijd over voldoende voedsel en water beschikken.

Reserveer hier je tickets voor paardrijden Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…