Zoek & boek

Onderzeeƫr Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Het fascinerende zeeleven van Gran Canaria per onderzeeƫr ontdekken

De talrijke vulkaanuitbarstingen die de Canarische archipel hebben gevormd, hebben een prachtig en divers landschap gecreƫerd. De unieke ecosystemen zorgen ervoor dat je dag in, dag uit opnieuw je ogen uitkijkt. Maar wist je dat er onder het zeeoppervlak ook een wereld wacht om door jou verkend te worden? In het kristalheldere water leven tal van diersoorten, waaronder de caretta caretta zeeschildpad en verschillende soorten roggen. Een wel heel bijzondere manier om het zeeleven te bewonderen, is door op Gran Canaria aan boord van een duikboot te stappen.

Duiker in Gran Canaria
Onderzeeer in Gran Canaria

Aan boord van de Golden Shark

Duikbootexcursies worden door verschillende bedrijven aangeboden. Een bekende aanbieder om een excursie per onderzeeboot op Gran Canaria bij te boeken, is AtlƔntida Submarine. Deze biedt een 40 minuten durende duikbootexcursie aan. De opstapplaats is Puerto de MogƔn. De moderne duikboot, de Golden Shark genaamd, is uitgerust met televisieschermen en voorzien van audio-ondersteuning. De grote, ronde ramen zorgen ervoor dat iedere deelnemer aan boord optimaal zicht heeft.

Tickets boeken voor de Golden Shark

Spring in de Golden Shark en ontdek alle charmes van de zeebodem van Puerto de MogƔn tijdens een onderzeeƫrtocht. Bekijk scheepswrakken en bewonder de prachtige zeefauna vanuit de grote ramen.

Onderwaterwereld van Gran Canaria
Alle onderzeeërs van Gran Canaria

Andere touroperators

Gran Canaria kent behalve AtlĆ”ntida Submarine nog twee andere populaire aanbieders: Submarine Adventure en Yellow Submarine. Ook deze zijn in Puerto de MogĆ”n gevestigd. Deze badplaats is vanuit andere plekken zoals Maspalomas prima te bereiken. Aanbieder Yellow Submarine geeft op zijn website aan voor toeristen in het zuiden van het eiland transfers vanaf het hotel te kunnen regelen. Beide bedrijven beschikken over een moderne, door elektrische motoren aangedreven onderzeeĆ«r. De tours duren 40 minuten en gaan vanaf 10.00 ā€™s ochtends elk uur van start. Voor de meest actuele prijzen raadpleeg je de website van de aanbieders.

Opstapplaatsen voor een tour per duikboot op Gran Canaria

Aan boord stappen van een onderzeeer kan op Gran Canaria niet uitsluitend in Puerto de MogƔn. Ook Puerto Rico en Playa del Ingles zijn badplaatsen aan de zuidkust van het eiland waarvandaan ook duikbootexcursies vertrekken. Zo hoef je je, als daar je voorkeur niet naar uitgaat, niet altijd naar Puerto de MogƔn te begeven.

Aan boord van een duikboot

Over de veiligheid van een excursie per onderzeeƫr in Gran Canaria hoef je je geen enkele zorgen te maken. Terwijl je tot een diepte van 25 meter afdaalt, merk je geenszins drukverschillen. De grote ramen waardoor je naar buiten kunt kijken, zijn gemaakt van zeer stevig glas dat bestand is tegen de druk van het water. Ondanks dat een tour per duikboot in Gran Canaria meestal 40 minuten duurt, zorgen excursiemaatschappijen ervoor dat er doorgaans voor maar liefst 72 uur zuurstof aan boord is. Tijdens de introductie bespreekt de tourleider enkele (veiligheids)formaliteiten met de passagiers.

Voor wie is een tour per onderzeeer in Gran Canaria geschikt?

De tours zijn geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar. De activiteit is verder geschikt voor alle leeftijden en vaak zijn het dan ook families die aan boord van een onderzeeƫr stappen. Behalve gezinnen genieten ook stellen en vriendengroepen van deze onderwaterervaring, die je elders niet zomaar beleeft. Een voorwaarde voor deelname aan een tour per onderzeeer in Gran Canaria is wel dat je zelfstandig een ladder moet kunnen beklimmen om aan boord en van boord te gaan.

Prijzen

De prijs voor een rit per onderzeeboot in Gran Canaria is afhankelijk van de aanbieder waar je deze boekt. AtlƔntida Submarine hanteert bijvoorbeeld een vanaf-prijs van 35 euro. Ook bij Yellow Submarine en Submarine Adventure gelden vergelijkbare prijzen. Voor de meest actuele prijzen raadpleeg je de website van de betreffende aanbieder. Voor kinderen tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief dat rond de 20 euro ligt. Leg je in Gran Canaria je duikboot excursie via een boekingswebsite als GetYourGuide vast, dan krijg je je geld terug wanneer je dat minstens 24 uur voor de activiteit doet.

ReserveerĀ hierĀ je tickets voor onderzeeĆ«r Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…