Zoek & boek

Kameelrijden Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Op pad in de woestijn met het kameelrijden op Gran Canaria

Wanneer je het Spaanse vasteland al eens hebt bezocht en van de Canarische archipel dezelfde indrukken verwacht, zal je bij aankomst verrast zijn. In deze regio van Spanje heb je het gevoel in een geheel ander continent te zijn beland. De exotische sferen waarin je je op Gran Canaria begeeft, zijn in de woestijn misschien wel het allersterkst. Je bezoek aan dit adembenemende landschap wordt nog onvergetelijker wanneer je er ook voor kiest om een kamelenrit door dit deel van Gran Canaria te maken. Vanaf de rug van deze vriendelijke dieren kun je de hele omgeving in je opnemen.

Kameel rijden in Gran Canaria
Gran Canaria Kameel Rijden

De Duinen van Maspalomas

Kameelrijden op Gran Canaria doe je het beste in het zuiden van het eiland. De Duinen van Maspalomas lenen zich bij uitstek voor deze activiteit. De hoge zandduinen, die enkele eeuwen geleden door een aardbeving en een tsunami zouden zijn ontstaan, zijn de grootste publiekstrekker van het eiland. Het landschap heeft een oppervlakte van bijna 400 hectare en doet de meeste bezoekers direct denken aan de Sahara.

Tickets boeken voor kameelrijden Gran Canaria

Beleef een fantastische rit op een kameel door de duinen van Maspalomas. Ontdek het woestijnlandschap van Gran Canaria in alle comfort vanuit een 2-zitszadel tijdens een begeleide tocht van 30 minuten, onder leiding van ervaren Sahawari-gidsen.

Tocht op Kameel Gran Canaria
Kameel tocht Gran Canaria

Een comfortabel tochtje op de rug van een karakteristiek woestijndier

Een kamelenrit in Maspalomas maak je altijd onder begeleiding van een ervaren gids. Het enige wat je hoeft te doen, is op de rug van het dier plaatsnemen. Doorgaans zit je niet direct tussen de twee bulten op zijn rug, maar zijn de dieren voorzien van tweezitszadels. Daardoor bevind je je eigenlijk aan de flanken van de kameel. De zetels zijn voor zien van een comfortabele rugsteun, zodat je geheel ontspannen van de tocht kunt genieten. De meeste ritten duren ongeveer een halfuur. Kameelrijden op Gran Canaria is een activiteit voor alle leeftijden.

Bij welke aanbieders op Gran Canaria kun je kamelen tours boeken?

Kamelen zijn op Gran Canaria ruim vertegenwoordigd. Je kunt je kamelentour dan ook bij verschillende aanbieders boeken. Bekender organisatoren zijn Camello Safari Duna Oasis en Camel Safari Park La Baranda. In de meeste gevallen gaat het om een kort ritje door de duinen, maar er zijn ook tours die een rit op de kamelen van Maspalomas combineren met een barbecue en eventueel een kamelenshow. Dat laatste zorgt ervoor dat je helemaal in oosterse sferen raakt. De goedkoopste tours hebben een vanaf-prijs van rond de 15 euro.

Een kamelensafari op Gran Canaria onder begeleiding van een gids

Wil je een rit op de rug van een kameel maken, dan zijn er genoeg tours om uit te kiezen. Neem bijvoorbeeld de dertig minuten durende kamelenrit onder begeleiding van Saharawigidsen van Camello Safari Duna Oasis. De Saharawi zijn een bedoeĆÆenenvolk uit de Westelijke Sahara. Camel Safari Park La Baranda biedt een kamelentour inclusief maaltijdĀ aan. De rit, die een uur duurt, vindt plaats in natuurreservaat Fataga. Je kijkt je ogen uit in de palmoase en de tropische tuinen met fruitbomen.

Fietsen en kameelrijden, een unieke combinatie

Ook uniek zijn de kamelenritten in Maspalomas die aanbieder Bice Bike Vintage aanbiedt. Een van hun populairste tours is de vier uur durende elektrische scooterchopper- en kameeltour. Tijdens deze excursie, die je grotendeels per scooterchopper aflegt, bezoek je ook de Duinen van Maspalomas. Daar stop je om gedurende een halfuur de omgeving vanaf de rug van een kameel te verkennen. Behalve de tour per scooterchopper biedt Bice Bike Vintage ook e-bike tours inclusief een kamelenrit aan.

Waar moet je bij het kameelrijden op Gran Canaria rekening mee houden?

Wil je de kamelen van Gran Canaria ontmoeten? Denk dan altijd goed na over de kleding die je tijdens een dergelijke tour draagt. Het is belangrijk om een comfortabele outfit aan te trekken, zonnebrandcrĆØme aan te brengen en voldoende water mee te nemen. Ook hoofdbedekking ter bescherming tegen de zon is geen overbodige luxe.

Een ritje op de rug van een kameel is bij de meeste tourorganisatoren alleen mogelijk wanneer je een maximaal gewicht van 110 kilo hebt. Een hoger gewicht vormt een te grote belasting voor de dieren. Kinderen die jonger zijn dan 3 jaar, mogen gratis meerijden met hun ouders. Als je niet aan een specifieke tour deelneemt, maar zelf een kamelenrit op Gran Canaria wilt maken, is het niet mogelijk om van tevoren een tijd te boeken. Kamelenritten worden echter zeer regelmatig uitgevoerd, waardoor je nooit lang zult hoeven te wachten.

Kamelenwelzijn

Een ontmoeting met de kamelen van Maspalomas is een leuke ervaring, maar natuurlijk alleen als het kameelrijden ook voor de dieren geen al te belastende ervaring is. Gelukkig heeft het grootste deel van de operators van kamelentour oog voor het welzijn van de dieren en behandelen ze deze goed. Let desalniettemin altijd goed op bij wie je een kamelensafari op Gran Canaria boekt. Alhoewel kamelen lang kunnen lopen, is hun verzorging essentieel. Om die reden wordt een bezoek aan bijvoorbeeld Arteara Camel Park afgeraden. Boek dus altijd bewust!

Boek hieronder direct je favoriete tour.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…