Zoek & boek

Jeef safari Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een avontuurlijke jeep safari op Gran Canaria

Houd je wel van een beetje avontuur en wil je meer van Gran Canaria zien dan alleen de goudgele zandstranden? Dan is een jeep safari op Gran Canaria dé activiteit voor jou! In een jeep voor doorgaans zes personen rijd je dwars door het eiland dat ook wel minicontinent wordt genoemd. Een jeep safari start vaak in Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto Rico en andere zuidelijke badplaatsen, alhoewel ook plekken als Las Palmas als startpunt kunnen dienen. Een discovery jeep safari op Gran Canaria, zoals de activiteit ook wel wordt genoemd, geeft je op een bijzondere manier een inkijkje in de diversiteit van je vakantiebestemming.

Avontuurlijke jeep safari gran canaria
Uitzicht Gran Canaria

Kennismaken met nog onaangetaste bestemmingen

Een jeep safari vanuit Maspalomas of een andere plaats belooft je een heerlijke dag. Je verruilt je ligbed voor een plek in de open jeep, waardoor je -zelfs in de winter- ook onderweg kunt genieten van het heerlijke klimaat. Terwijl een ervaren chauffeur je rondrijdt, geniet je van de flora en fauna die aan je voorbijtrekken. Een discovery jeep safari Gran Canaria trakteert je doorlopend op bijzondere uitzichten en tot op heden door toerisme nog onaangetaste bestemmingen.

Jeep safari: off-road dagtour met optionele lunch

Ontdek de wilde landschappen van Gran Canaria tijdens een safari van een hele dag met vierwielaandrijving in het binnenland van het eiland. Bewonder de diversiteit aan landschappen en stop voor een optionele lunch met Canarische specialiteiten

jeep safari tour gran canaria
Jeep Safari vanuit Maspalomas

Een jeep safari vanuit Maspalomas

Een groot deel van de safari’s vertrek vanuit Maspalomas. Niet zo vreemd, want dit is een belangrijke toeristische trekpleister die direct aan de Duinen van Maspalomas is gelegen. Zo start je meteen met een ongekend hoogtepunt. Een jeep safari kun je in Maspalomas bij verschillende aanbieders vinden. Een van de bekendste is GranCanaria Jeep Safari, die samenwerkt met een handjevol lokale bedrijven die op jarenlange ervaring en ruime kennis kunnen bogen. Men biedt verschillende tours aan. Bij sommige tours is een ontmoeting met een kameel inbegrepen.

Een bezoek aan het kamelensafaripark

Niet zelden is in een jeepsafari op Gran Canaria een bezoek aan het Camel Safari Park La Baranda in Fataga inbegrepen. Fataga is een kleine stad in het zuiden van het eiland. In dit natuurreservaat bezoek je de ‘Oase van Duizend Palmbomen’, waar je het gevoel krijgt in het Verre Oosten te zijn beland. De palmbomen zijn ruim 300 jaar oud. In de tropische tuinen vind je een variëteit aan fruitbomen, zoals papaya’s, mango’s en guave. De kamelen kun je ontmoeten en voeren.

Hoogtepunten tijdens een discovery jeep safari op Gran Canaria

Alhoewel elke jeep safari op Gran Canaria er natuurlijk weer anders uitziet, komen enkele hoogtepunten van het eiland vaak terug in het tourprogramma. Dat zijn onder andere:

Praktische tips voor je jeepsafari op Gran Canaria

Neem je deel aan een jeep safari op Gran Canaria, dan is het zeer raadzaam om eenvoudige, comfortabele kleding te dragen die vies mag worden. De off-road routes kunnen namelijk behoorlijk stoffig zijn. Neem voldoende bescherming tegen de zon mee, net als water. Laad je camera voldoende op, want deze zal tijdens de safari overuren draaien! Een tour duurt doorgaans zes tot acht uur, waarbij je wordt rondgereden door een ervaren chauffeur.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…