Zoek & boek

Golfen op Gran Canaria

 • 365 dagen per jaar zon
 • Prachtige stranden
 • Een perfecte ligging aan zee
 • Slechts een paar uur vliegen

Golf en Gran Canaria gaan hand in hand

Noem jij jezelf een ware golfliefhebber? Dan zullen de golfbanen op Gran Canaria je meer dan tevreden stemmen. Banen als het Salobre Golf Resort Gran Canaria, maar ook Meloneras Golf en Anfi Tauro Golf genieten zelfs internationaal aanzien. De twee laatstgenoemde behoren samen met Maspalomas golf tot de beste golfbanen van het eiland. Golfen op Gran Canaria kan het hele jaar door en zowel in het noorden als het zuiden. Dit maakt het eiland bij uitstek een golfbestemming.

Golfvakantie Gran Canaria
Gran Canaria Golfbanen

Golfen in een natuurlijke omgeving

Of je nu in het noorden van Gran Canaria gaat golfen of voor een gerenommeerde baan in het zuiden kiest, veel ervan worden vergeleken met de zogeheten ‘desert golf courses’ zoals je die ook in de Verenigde Staten tegenkomst. Op de meeste banen op het eiland betekent dit vulkanische grond en uitzicht over zee. Het beste kun je op deze bestemming vroeg gaan golfen, omdat de temperatuur dan het prettigst is en er doorgaans nog nauwelijks wind staat. In totaal telt Gran Canaria zes golfbanen, die we in willekeurige volgorde voor je op een rijtje zetten.

Boek direct

Populaire hotels onder golfers

Bungalow Livvo Dunagolf Suites

Maspalomas

Hotel LIVVO Dunagolf Suites

Maspalomas
 • Moderne suites
 • Rustige omgeving
 • Groot zwembad
 • Centrale ligging
 • Kindvriendelijk

Cordial Green Golf

Maspalomas
 • Kleurrijk complex
 • Golfparadijs nabij
 • Zonnig terrasplezier
 • Groen karakter hotel
 • Gezinsvriendelijk resort

RIU Gran Canaria Golf

Meloneras
 • Centraal gelegen
 • 3 greenfees inbegrepen
 • Direct aan zee
 • Vrije keuze golfbanen
 • Duurzaam hotel
Maspalomas Golf

Campo del Golf de Maspalomas

Campo del Golf de Maspalomas wordt ook wel kortweg met Maspalomas Golf aangeduid en behoort tot de beste golfbanen van Gran Canaria. De baan werd in de jaren zestig door Mackenzie Ross aangelegd, die een wereldberoemde golfbaanarchitect was. De 18 holes worden omringd door zandbunkers en laten zich daardoor bij uitstek lenen voor het golfen met een hoge handicap. Je doet er ongeveer 4 uur over om de golfbaan rond te spelen. Op hetzelfde terrein biedt Maspalomas Golf ook pilateslessen.

Anfi Tauro Golf

Golf spelen op Gran Canaria is bij Anfi Tauro Golf een ware belevenis. De golfbaan, die een oppervlakte van maar liefst 650.000 m2 beslaat, opende zijn deuren in 2006. Er zijn 18 holes te spelen en de baan is in Arizona-stijl ingericht. Het innovatieve en uitdagende design maakt het golfen hier anders dan anders. Het golfresort, dat aan de zonnige zuidwestkust van Mogán is gelegen, ligt te midden van weelderige groene tuinen met meren en watervallen en wordt omsloten door indrukwekkende, door vulkanische activiteit gevormde bergen.

Anfi Tauro Golf
salobre golf resort gran canaria

Salobre Golf Resort Gran Canaria

Het Salobre Golf Resort op Gran Canaria is een vijfsterrenhotel in Maspalomas, die golf in combinatie met ultieme luxe aanbiedt. Het complex beschikt behalve over twee 18-holes golfbanen ook over een restaurant en een wellness center. De golfbanen bevinden zich in een unieke natuurlijke setting én bieden je als enige op het eiland de mogelijkheid om drie verschillende loops te spelen. Recentelijk werden de oude en de nieuwe baan  met elkaar verenigd om deze drie loops te creëren. Golfen op Gran Canaria doe je hier op een baan met een ongekende persoonlijkheid.

Meloneras Golf

Meloneras Golf noemt men ook wel Lopesan Meloneras Golf. De baan werd in 2006 geopend en was daarmee de zesde van alle golfbanen op Gran Canaria. Terwijl je hier je partijen aan de kust speelt, geniet je tegelijkertijd van het uitzicht op de Canarische bergen. Je start je ronde op de golfbaan met het spelen in het gezelschap van honderden palmbomen. In Meloneras is het weer het hele jaar door aangenaam te noemen, wat het extra aantrekkelijk maakt om hier een balletje te slaan.

Meloneras Golf
Real Club de Golf de Las Palmas
Oudste golfclub van Gran Canaria

Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Palmas is niet alleen de oudste golfclub van Gran Canaria, maar zelfs van heel Spanje. Hij werd in 1891 opgericht door enkele Britse families die het eiland bewoonden. In 1957 ontwierp Mackenzie Ross -jawel, wederom die wereldberoemde golfbaanarchitect- het huidige parcours. De baan ligt op slechts een kwartiertje afstand van de hoofdstad, op een hoogte van 400 meter en aan de rand van de Bandama caldera.

Las Palmeras Golf club

De laatste in de lijst van plekken om golf op Gran Canaria te spelen is de Las Palmeras Golf Club. Dit is de eerste stedelijke golfbaan van de Canarische eilanden en telt 18 holes van tussen de 40 en 120 meter. In totaal kan de urban golfer hier op 80.000 vierkante meter naar hartenlust spelen. Het leuke van deze golfbaan is dat de eerste 9 holes een Brits ontwerp hebben, terwijl de tweede helft van de baan juist meer aan de Amerikaanse golfbanen doen denken. Zo hoef je je op deze golfbaan geen moment te vervelen! Om hier op een doordeweekse dag te golfen, betaal je 25 euro.

Las Palmeras Golf club
Naar wat ben je opzoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
 • 365 dagen per jaar zon
 • Prachtige stranden
 • Een perfecte ligging aan zee
 • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…