Zoek & boek

Fietsen op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Fietsen als dé manier om Gran Canaria te ontdekken

Wie aan Gran Canaria denkt, denkt vaak meteen aan de prachtige stranden en comfortabele ligbedjes die onder de beschutting van de wuivende palmbomen staan. En alhoewel deze kant heel aantrekkelijk is, is er op het eiland veel meer te beleven. Fietsen op Gran Canaria is een van de leukste manieren om het eiland echt te leren kennen. Op Gran Canaria zijn er talrijke fietsroutes, waarvan een groot deel je door het prachtige vulkaanlandschap leidt. Voor de echte fanatiekelingen kan er zelfs een complete fietsvakantie op Gran Canaria worden geboekt.

Fietsvakantie Gran Canaria
Fietstours Gran Canaria

Fietsen op Gran Canaria: voor beginners én gevorderden

Fietsroutes die op Gran Canaria langs de rotsachtige kustlijn en het bergachtige landschap leiden, zijn een verademing voor de fietsliefhebber. Niet voor niets geldt het eiland als een geliefde bestemming voor fietstoerisme. Gran Canaria heeft talrijke mogelijkheden: van korte, eenvoudige rondjes voor het hele gezin tot langere tochten die zelfs van getrainde fietsers veel vragen. Vlak fietsen is slechts op beperkte plekken mogelijk; het vulkanische landschap zorgt ervoor dat je op je tweewieler met flink hoge stijgingspercentages te maken krijgt.

E-Bike Tour Maspalomas

Verken de heuvels van Maspalomas tijdens een e-bike-trip met een optionele Canarische tapasproeverij in een oude grot. Staar naar de Ayagaures-dam en leer meer over de endemische planten en cactussen van het eiland.

Fietstour Maspalomas
Fietsvoorzieningen Gran Canaria

Fietsvoorzieningen

Kies je voor een fietsvakantie op Gran Canaria, dan betekent dat dat je je vakantie zorgvuldig zult willen uitstippelen. Het eiland kent een zonnig, warm klimaat. Vooral in het zuiden kunnen de temperaturen in de zomermaanden flink oplopen, alhoewel het zelden echt té warm wordt om op het stalen ros te stappen. Plaatsen als Maspalomas en Meloneras hebben goede fietsverhuurvoorzieningen en bieden ook groepsritten aan. Des te noordelijker je je bevindt, des te minder faciliteiten je tot je beschikking hebt. Een voordeel is dan wel weer dat je je midden in de overweldigende natuur bevindt.

Wat is de beste periode om te gaan fietsen in Gran Canaria?

Fietsen is op de Canarische archipel het hele jaar door mogelijk. In het zuiden ligt de temperatuur in de zomermaanden rond de 30 graden en in de winter zo’n 10 graden lager. Net als Tenerife en La Palma heeft ook Gran Canaria een duidelijk koudere en warmere kant, dit zijn respectievelijk het noorden en het zuiden. Vooral in de wintermaanden is het wegens de grotere temperatuurverschillen tussen beide delen belangrijk om voldoende warme kleding mee te nemen. Omdat er in oktober en november ook aan de zuidkust een iets grotere regenkans is, gelden deze maanden als de minst gunstige voor het fietsen op het eiland.

Een fiets huren

Het zelf meebrengen van een fiets naar deze bestemming wordt praktisch gezien natuurlijk lastig. Gelukkig bestaan er meer dan genoeg verhuurbedrijven waar je diverse soorten fietsen van verschillende merken kunt huren. Voor de goedkoopste exemplaren geldt een huurprijs van zo’n 20 euro per dag. Je kunt kiezen voor een racefiets, een MTB of zelfs een e-bike. Houd er in dat laatste geval wel rekening mee dat de batterijduur beperkt is. Een e-bike wordt voor het fietsen op Gran Canaria dan ook vooral in het zuiden gebruikt. Een fiets huren kan ter plekke, maar ook vooraf online.

De fietsroute naar Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria en ook onder fietsers -vooral racefietsers- een figuurlijk hoogtepunt. Wanneer je start in badplaats Maspalomas, leg je maar liefst 50 kilometer af om de top, die meer dan 1900 meter telt, te bereiken. Je fietst via Fataga, een klein dorpje dat op 15 kilometer van de kust ligt en een prachtige groene vallei vormt, om via het bergdorpje San Bartholome en Roque Nublo Pico de las Nieves te bereiken. Alhoewel dit de moeilijkste van alle fietsroutes op Gran Canaria is, is hij de moeite meer dan waard. Boven aangekomen heb je prachtig uitzicht op het groene noorden van het eiland en buureiland Tenerife.

Fietsen langs de kust: Meloneras tot Puerto de Mogán

Ook langs de kustlijn fietsen in Gran Canaria is uitdagender dan je denkt. De route tussen Meloneras en Puerto Mogán rijd je in een heerlijk klimaat en met het uitzicht op de Atlantische Oceaan, terwijl je verschillende badplaatsen passeert. Je route eindig je in Puerto de Mogán, dan met zijn authentieke, kleurrijke woningen een groot contrast vormt met de meeste andere plaatsen, waar hotels en andere hoogbouw domineren. De fietsroute langs de kust is niet vlak, maar wordt gekenmerkt door regelmatige korte beklimmingen en afdalingen.

Boek direct

Direct een fiets huren op Gran Canaria

Fietsroutes op Gran Canaria voor de echte avonturiers

Vier je een fietsvakantie op Gran Canaria en ben je niet vies van een uitdaging? Trek dan naar ruigere noorden en westen van het eiland. Vooral in het noorden heb je het gevoel je in een geheel andere wereld te begeven. Vooral in de winter en de lente is het groen weelderig. Bovendien fiets je in het noorden langs boerendorpjes en vissersplaatsjes waar het leven stil lijkt te hebben gestaan. Een spectaculaire, veeleisende route op het eiland leidt langs de kustweg tussen Los Caserones en Agaete. Je rijdt over hoge kliffen, terwijl je van het uitzicht op buurland Tenerife geniet.

Een complete fietsvakantie op Gran Canaria

In plaats van af en toe fietsen rond Gran Canaria kun je ook kiezen voor een volledige fietsvakantie op Gran Canaria. Het zonnige, warme klimaat dat het hele jaar door heerst, maakt van dit eiland een perfecte bestemming om per tweewieler te ontdekken. Stranden, vulkaanlandschappen, groene bossen en valleien, je komt ogen tekort. Je moet hier op flinke beklimmingen rekenen, maar maakt ook prachtige afdalingen waarbij je de tijd hebt om al het natuurschoon in je op te nemen. De meeste mensen kiezen voor een individuele, zelf samengestelde fietsvakantie, maar er bestaan ook georganiseerde groepsfietsvakanties.

 

Fietshotels

Staat jouw vakantie op dit Canarische eiland voornamelijk in het teken van fietsen? Dan is een verblijf in een fietshotel op Gran Canaria raadzaam. Het personeel van deze hotels heeft kennis van de sport en tevens beschikt men over de benodigdheden om fietsen te repareren. Na een lange dag fietsen kom je er tot ontspanning op een ligbed, of misschien wel in de spa. Tot de onder fietsers bekende hotels van het eiland behoren:

De meeste fietshotels bevinden zich aan of dicht bij de kust. In het binnenland zijn de mogelijkheden beperkter.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…