Zoek & boek

Duiken op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Duiken op Gran Canaria: op ontdekking in de subtropische wateren

Duiken rond Gran Canaria, bijvoorbeeld vanuit Playa del Ingles, staat bekend als een van de topactiviteiten die je op deze vakantiebestemming kunt ondernemen. Het aangenaam warme, subtropische water is het thuis van vele bijzondere soorten, waaronder de barracuda, trompetvis, octopus, inktvis, murene en pijlstaartrog. Een duikschool op Gran Canaria is eenvoudig gevonden. Duiken rond Gran Canaria kan vanuit Maspalomas, Las Palmas, Puerto Rico, Meloneras en tal van andere plaatsen.

Duiken in Gran Canaria
El Cabrón Duiken Gran Canaria

De mooiste duikplekken van het eiland

Duikspots rond dit Canarische eiland vind je in overvloed, maar sommige zijn nog net iets bijzonderder dan de andere. Zo is duiken op Gran Canaria onder andere bij Mogán Wrecks, Pasito Blanco en The Blue Bird een ware belevenis. Aan de oostkust is El Cabrón een van de geliefdste spots onder duikers. Dit reservaat ligt vlak bij Playa de Arinaga, een klein dorpje dat nog lang niet zo toeristisch is als plekken als Masapalomas, Meloneras, Playa de Ingles en andere plaatsen aan de zuidkust. Duiken in het noorden is niet aanbevolen vanwege de sterke stroming en golfslag.

Gran Canaria: duiken voor beginners

Ontdek hoe het voelt om onder water te ademen en begin je reis om een ervaren duiker te worden tijdens een duikles voor beginners op Gran Canaria. Krijg deskundige begeleiding van een PADI-instructeur, met alle benodigde apparatuur.

Duik excursie gran canaria
Duiken playa del ingles

Wat is de beste tijd om bij Playa del Ingles op Gran Canaria te gaan duiken?

Elk duikcentrum op Gran Canaria is het hele jaar door geopend. Duiken in Playa del Ingles op Gran Canaria kan, net als vanuit andere plaatsen, 365 dagen per jaar. Omdat het weer en de watertemperatuur stabiel zijn is er geen specifiek duikseizoen. Dit heeft deze Spaanse bestemming aan de Golfstroom vanuit de Golf van Mexico te danken. Met 18 graden is het water in januari en februari op zijn koudst. De hoogste watertemperatuur, maar liefst 24 graden, tref je tussen juli en oktober.

Op avontuur met een duikschool op Gran Canaria

Of je nu in Maspalomas op Gran Canaria gaat duiken of dit vanuit een andere plaats doet, wanneer je je bij een duikschool aansluit, is de uitrusting bij de prijs inbegrepen. Je maakt tijdens deze activiteit gebruik van een wetsuit, een stalen tank, laarzen en vinnen. Specifieke duiklocaties kunnen andere eisen stellen. Dit heeft met de toegangspunten en de watertemperatuur te maken. Elke duikschool op Gran Canaria vraagt je altijd om een medische vragenlijst in te vullen.

 

Bij welke duikscholen kun je terecht op dit eiland?

Wanneer het om duiken gaat, zul je al gauw merken dat er talrijke partijen bestaan die deze activiteit aanbieden. Tot de hoogst aangeschreven duikscholen behoort onder andere Gran Canaria Divers. Deze school bevindt zich naast Playa de Mogán. Duiklessen biedt men zowel vanaf de kust als vanaf de boot aan. Ook Delphinus is een gerenommeerde duikschool. Volg je de lessen het liefst in je moedertaal? Kies dan voor Scuba Sur, de Nederlandse duikschool van dit Canarische eiland.

PADI Open Water Diver cursus

Heb je tijdens je verblijf op Gran Canaria genoeg tijd om een gerenommeerde duikcursus te volgen? Kies dan voor een PADI Open Water Diver cursus. Voor je brevet duiken kan op Gran Canaria in Maspalomas, Puerto Rico, Playa del Ingles, Mogán en nog meer plaatsen. Deze cursus is ’s werelds meest erkende cursus. Hij bestaat uit drie onderdelen: theorie, beschutwaterduiken en buitenwaterduiken. Ervaring is niet nodig om te beginnen met duiken op Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…