Zoek & boek

Dolfijnen spotten Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Dolfijnen zien op Gran Canaria: een hoogtepunt van je vakantie

Dankzij hun speelse, sociale karakter en hun hoge intelligentie houden de meeste mensen van dolfijnen. De zeezoogdieren lijken haast een lach op hun gezicht te hebben wanneer ze in de open wateren zwemmen en spelen. Dolfijnen spotten op Gran Canaria is een geliefde bezigheid onder jong en oud. Op Gran Canaria kun je een dolfijnen tour bij verschillende aanbieders boeken. Een groot deel van hen geeft zelfs een garantie op het zien van de dieren af. Hieronder lees je handige informatie, waaronder die over de beste tijd om op Gran Canaria dolfijnen te zien.

Beste tijd dolfijnen spotten Gran Canaria
Dolfijn tours Gran Canaria

Wat is de beste tijd om dolfijnen in Gran Canaria te spotten?

Voordat we verder op details ingaan, beantwoorden we eerst een prangende vraag: wat is voor het spotten van dolfijnen in Gran Canaria de beste tijd? De maanden maart tot en met juni worden als de beste maanden voor deze activiteit aangemerkt. Dit komt omdat veel dolfijnsoorten zich hier dan tijdelijk ophouden. De rijke zeebodem, het heldere water en de aangename temperatuur zorgen er echter voor dat een groot aantal soorten de wateren rond het eiland permanent bewoont. Dolfijnen kijken op Gran Canaria kan zo het hele jaar door.

Boek een boottocht dolfijn spotten

Ga op zoek naar dolfijnen en walvissen in de wateren rond Gran Canaria aan boord van een boot met glazen bodem en onbeperkt frisdrank. Kom dichtbij en persoonlijk met de prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving.

boottocht tour dolfijnen spotten
Atlantische tuimelaars

Welke soorten dolfijnen kun je spotten op Gran Canaria?

Van de 80 soorten walvissen, bruinvissen en dolfijnen die er bestaan, zijn er meer dan 25 rond de Canarische eilanden gespot. Dat is dus een enorme diversiteit. Bekende dolfijnen die hier worden gespot, zijn de tuimelaar, de Snalveldolfijn en de Atlantische dolfijn. Tuimelaars ken je ongetwijfeld als de slanke, beweeglijke dolfijnen die ook vaak in shows worden ingezet. De Atlantische dolfijn is een seizoensbezoeker. Behalve dolfijnen komen hier ook grienden, vinvissen en soms zelfs potvissen voor.

Deelname aan een dolfijnen tour op Gran Canaria

Wil je dolfijnen spotten op Gran Canaria, dan kun je dat het beste georganiseerd doen. Het fijne van een tour met andere passagiers is dat iedereen elkaar alert kan maken op waarnemingen. Als er een dolfijn wordt gespot, betekent dat meestal dat er meer in de buurt zijn. Met een beetje geluk zie je de dolfijnen rond Gran Canaria enthousiast uit het water springen, maar ze kunnen ook rustig met de boot meezwemmen. Vlak voor of rond een boot heb je het beste zicht op de zeezoogdieren.

Praktische informatie

Een dolfijnen tour op Gran Canaria is het hele jaar door te boeken. De exacte prijs is afhankelijk van de aanbieder waarbij je boekt. Houd er rekening mee dat een tour van bijvoorbeeld drie uur effectief betekent dat je je anderhalf uur bezighoudt met het spotten van dolfijnen op Gran Canaria. De rest van de tijd wordt voor de heen- en terugweg gebruikt. Het is belangrijk om comfortabele kleding te dragen en maatregelen tegen de zon te nemen. Bij sommige tours is een consumptie inclusief. Sommige aanbieders bieden ook een pick-up op je accommodatie aan.

Vanuit welke plaatsen vertrekken de tours?

Dolfijnen zien op Gran Canaria? De tours worden vertrekken vanuit verschillende (bad)plaatsen, onder andere: Arguineguin, Bahía Feliz, Las Palmas, Maspalomas, Meloneras, Playa del Cura, Playa del Ingles, Puerto de Mogán, Puerto Rico, San Agustin en Taurito bijvoorbeeld. De meeste tours vertrekken vanuit Puerto Rico naar het leefgebied van de dolfijnen.

 

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…