Zoek & boek

Canyoning Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Adrenalinejunkies kunnen hun hart ophalen aan canyoning in Gran Canaria

Canyoning op Gran Canaria is een activiteit die bij uitstek past bij een sportieve vakantie op het eiland. Zie jij een uitdaging in de natuur wel zitten en vind je het leuk om jezelf fysiek en mentaal een beetje uit te dagen? Canyoning is niet alleen een sportieve activiteit, maar ook een manier om de overweldigende schoonheid van de Canarische natuur eens op een heel andere manier te beleven. Het gevarieerde landschap van het eiland vormt de ideale setting voor een flinke dosis adrenaline.

Canyoning Gran Canaria
Gran Canaria Canyoning

Wandelen, klimmen, abseilen en meer

Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat canyoning een bepaalde klimtechniek is. En hoewel je tijdens deze activiteit ook zeker zult moeten klimmen, behoren wandelen, zwemmen, springen, glijden en abseilen ook tot de canyoningelementen. De naam van de sport zegt het al: deze activiteit vindt in een kloof (met water) plaats. Doorgaans volg je tijdens een Gran Canaria canyoning tour de stroming van een rivier en overbrug je onderweg verschillende hindernissen. Canyoning doe je als niet-professional altijd onder begeleiding van een ervaren gids.

Tickets boeken voor Canyoning Gran Canaria

Ga mee op een canyoning-avontuur: daal af in een diepe kloof, reis door de waterloop en geniet van oefeningen als wandelen, springen, zwemmen en abseilen.

In Gran Canaria Canyoning
Cayoning Gran Canaria

Dwars door de bossen en watervallen

Wil jij tijdens je verblijf op het eiland het avontuur aangaan? Mojo Picon Aventura biedt een alom gewaardeerde Gran Canaria canyoning tour met een duur van vijf uur. Van de begeleiding krijg je voorafgaand aan de tour een neopreen pak met een persoonlijke veiligheidsuitrusting. Daarna loop je met de rest van de groep naar het begin van de kloof en begint de tocht. Daarbij daal je onder andere af van watervallen, spring je van verschillende hoogtes en baan je je een weg door de laurierbossen. 

Voor wie is de tour geschikt?

Voor deelname aan deze canyoning tour in Gran Canaria is geen ervaring vereist. De activiteit is geschikt voor deelnemers tussen de 10 en de 70 jaar oud. Zwangere vrouwen kunnen niet deelnemen en ook kun je niet meedoen wanneer je slecht ter been bent of een medische conditie hebt. Ondanks dat ervaring niet noodzakelijk is, is het belangrijk dat je enigszins sportief bent en geen hoogtevrees hebt. Wanneer de tour eenmaal is gestart, kun je namelijk niet meer terug.

In contact met de natuur

Canyoning in Gran Canaria is niet alleen leuk vanwege het sportieve karakter van de activiteit, maar ook vanwege het feit dat je ondertussen wordt getrakteerd op prachtige uitzichten. Dichtbegroeide bossen, imposante rotsformaties en het heldere water dat naar beneden klettert en door de kloof heen echoot. De activiteit is dan ook een bijzondere manier om in contact met de natuur te komen. Tussen de diverse flora en fauna ontdek je enkele van de meest verborgen pareltjes van het eiland.  

Tips voor canyoning in Gran Canaria

Canyoning is een intensieve bezigheid. Zorg er daarom voor dat je voorafgaand aan de tour voldoende hebt gegeten en gedronken. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens canyoning in Gran Canaria de instructies van de gids zorgvuldig opvolgt. Doe je dat, dan is het een veilige sport waarbij vrijwel nooit iets gebeurt. De instructies ontvang je in het Engels. Is iets je niet helemaal duidelijk? Schroom dan nooit om uitleg te vragen! Zo blijft canyoning in Gran Canaria een leuke en veilige activiteit.

Reserveer hier je tickets voor canyoning Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…