Zoek & boek

Bananenplantage Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Op bezoek bij een bananenplantage op Gran Canaria

Op Gran Canaria vinden veel agrarische activiteiten plaats en de bananenteelt behoort tot de belangrijkste sectoren. Op het eiland heersen de idealen omstandigheden voor de groei van deze fruitsoort, namelijk een mild klimaat en voldoende neerslag. Bovendien staat de vulkanische grond bekend om zijn vruchtbaarheid. Een groot deel van de in Gran Canaria geteelde bananen is bedoeld voor consumptie op de archipel zelf en het Spaanse vasteland. Een deel wordt echter ook geƫxporteerd. Benieuwd hoe de teelt in zijn werk gaat? Bezoek dan een bananenplantage in Gran Canaria!

Gran Canaria Bananenplantage
Bananenplantage bezoeken Gran Canaria

Banana Park, bananenplantage in Maspalomas

Op Gran Canaria zijn verschillende bananenplantages te vinden, zoals in de vallei van Agaete, Telde en Teror. Verblijf je in het zuiden van het eiland? Een kleine bananenplantage vind je in Maspalomas. Banana Park telt rond de 4000 bananenbomen en heeft ook enkele honderden sinaasappelbomen. Samen met de kamelen, geiten en boerderijdieren vormt deze bananenplantage in Maspalomas een leuk uitstapje voor het hele gezin. Banana Park is dagelijks van 09.30 tot 17.00 geopend.

Tickets boeken voor bananenplantage Gran Canaria

Kom meer te weten over de bananenplant tijdens een rondleiding door een bananenplantage en museum op het eiland Gran Canaria. Bekijk de plantensoorten, leer meer over het historische terrein en proef verschillende bananenproducten.

Banana plantage Gran Canaria
Uitzicht over Bananenplantage Gran Canaria

PlƔtano Canario

Wist je dat de Canarische eilanden binnen Europa het belangrijkste productiegebied voor bananen zijn? Samen produceren de eilanden op jaarbasis meer dan 400.000 ton bananen. En wat voor een bananen! De soort die op de Canarische eilanden groeit heet PlƔtano Canario en komen alleen daar voor. Ze zijn kleiner en zoeter dan de bananen uit Zuid-Amerika die wij in de supermarkt komen. Dit komt doordat de telers op de Spaanse eilanden de vruchten meer tijd geven om te rijpen.

Een rondleiding op een bananenplantage in Gran Canaria

Misschien heb je al weleens deelgenomen aan een wijnproeverij. Of een olijvenproeverij. Maar bananen proeven? Dat is ongetwijfeld iets nieuws voor je. Op Gran Canaria kan het tijdens een rondleiding inclusief proeverij op een bananenplantage. Deze tour wordt georganiseerd door Museo del Platano. Een gids vertelt je alles over de bananensoorten en teelttechnieken en laat je ook avocadoā€™s en andere fruitsoorten zien. Bovendien mag je proeven van enkele lokale producten zoals wijn en jam die met de Canarische banaan zijn gemaakt.

Rondleiding, museumbezoek en winkel met streekproducten

De tour van Museo del Platano vindt plaats op het terrein van bananenplantage en -museum Hacienda La ReKompensa. De rondleiding vindt plaats op een wel 56.000 vierkante meter tellend stuk landbouwgrond, waar wel meer dan 7.000 bananenbomen staan. Ook bezoek je het Bananenmuseum om meer over de geschiedenis van de bananenteelt op het eiland te leren. Tot slot kun je ook het winkeltje bezoeken, waar je de ambachtelijke producten die je hebt geproefd eventueel kunt kopen als smakelijk aandenken aan je bezoek.

Regel je bezoek vooraf online

Een rondleiding op deze bananenplantage op Gran Canaria is mogelijk op alle dagen behalve zaterdag en duurt een uur. Wanneer je je tickets via een boekingsplatform als GetYourGuide reserveert, kun je tot 24 uur voor aanvang van de geboekte tour gratis annuleren. Het vooraf boeken van je rondleiding op deze bananenplantage in Gran Canaria is raadzaam, zeker in het hoogseizoen. Overigens is het ook mogelijk om op dit terrein een vakantiehuis te boeken, ideaal voor iedereen die op zoek is naar eens wat anders!

ReserveerĀ hierĀ je tickets voor de bananenplantage in Gran Canaria.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies op Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…