Zoek & boek

Activiteiten op Gran Canaria

  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen
Een dagje geen strand

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Gran Canaria staat bekend als dé bestemming voor een ultieme strandvakantie, maar is in werkelijkheid zoveel meer dan dat. Er zijn meer dan genoeg activiteiten op Gran Canaria te ondernemen, van een bezoek aan archeologische vindplaatsen tot aan knotsgekke waterparken en alles wat zich daartussen bevindt. Excursies op Gran Canaria zijn in elke badplaats te regelen, vaak zelfs bij de receptie van je accommodatie. De beroemde excursies in Maspalomas, waarbij je per kameel door het duingebied trekt, zijn mateloos populair. Lees hier over deze tour en ander must-do’s.

Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Gran Canaria

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Kameelrijden Maspalomas excursie
Populairste excursie van Maspalomas

Kameelrijden door de duinen van Maspalomas

Van alle excursies in Maspalomas staat er één met stip bovenaan: het kameelrijden door het duingebied Dunas de Maspalomas. Je wordt hierbij begeleid door Sahrawi gidsen, die oorspronkelijk uit het westen van de Sahara komen. Elke kameel leidt twee personen (aan weerszijden van zijn bulten) door het op een woestijn lijkende gebied. Tijdens deze excursies in Maspalomas vertelt je gids alles over het duingebied, dat in 1755 na een aardbeving en hierop volgende tsunami ontstond. Ook krijg je informatie over de vriendelijke dieren waarop je de tocht maakt.

Wat te doen in Playa del Ingles

Activiteiten in Playa del Ingles

Playa del Ingles is een zeer centraal gelegen badplaats. Behalve dat het er heerlijk zonnebaden is en de plek een prima startpunt is voor uitstapjes naar andere plekken op het eiland, zijn er op Gran Canaria ook in Playa del Ingles zelf activiteiten te ondernemen. Informeer bijvoorbeeld eens bij een van de duikscholen langs de kust naar de mogelijkheden van een duikcursus. Je kunt op deze website ook online een duikcursus reserveren zodat je zeker bent van een plekje. Playa del Ingles is dé plek om kennis te maken met de onderwaterwereld van Gran Canaria. Zowel voor beginners als voor gevorderde duikers zijn er voldoende opties.

Duiken in Gran Canaria
Activiteiten las palmas

De Canarische cultuur en historie ontdekken in hoofdstad Las Palmas

Tot de antwoorden op de vraag ‘Wat is er te doen in Gran Canaria’ behoren ook zeker de historisch en cultureel waardevolle plekken in hoofdstad Las Palmas. Het is een van de beste plekken van Gran Canaria om kennis te maken met de cultuur en de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners. Vooral in de wijk Vegueta is het genieten van de koloniale stijl en historische gebouwen. Op echt warme dagen koop je een kaartje voor de Hop-on, Hop-off bus. Een ticket kost €22,- en is 24 uur geldig

Excursies die je heel Gran Canaria laten zien

Stel je een local de vraag ‘Wat is er te doen en te zien in Gran Canaria?’ dan zal zijn antwoord niet kort zijn. Zodra je de goudgele stranden langs de zuidkust verlaat, ontdek je het echte karakter van het eiland. Ben jij benieuwd naar die andere kant? Boek dan een dagtour rond het eiland. Zo doorkruis je het hart van het eiland en bezoek je idyllische dorpjes, bijzondere natuurgebieden en indrukwekkende uitkijkpunten. De panoramische route zorgt ervoor dat jij Gran Canaria vanaf vandaag met geheel andere ogen bekijkt.

Populaire excursies

Een onderzeeboottocht in Puerto de Mogán

In de Canarische wateren is het heerlijk zwemmen. Maar ben je nou ook niet benieuwd naar wat er zich onder het glinsterende wateroppervlak bevindt? Met een onderzeeboottocht vanuit Puerto de Mogán ontdek je het. De onderzeeër neemt je mee naar een diepte van 25 meter, waar je diverse scheepswrakken op de bodem ziet liggen en ook de zeefauna van de Atlantische Oceaan kunt bewonderen. Elke passagier heeft een eigen beeldscherm. Bovendien wordt er audiocommentaar geleverd. Het avontuur naar de bodem van de zee duurt ongeveer drie kwartier en is geschikt voor alle leeftijden.

Dolfijnen spotten

Wie heeft er nou geen sympathie voor de vrolijke en intelligente zeezoogdieren die zich ook in de wateren rond Gran Canaria ophouden? Dolfijnen vinden boten maar wat interessant en houden deze graag gezelschap. Stap dus ook eens in deze 2,5 uur durende speedboottour en ga samen met de kapitein op zoek naar deze dieren. Alhoewel, op zoek….. de ervaring leert dat ze zich vanzelf laten zien. De dolfijnentour is een van de meest populaire excursies op Gran Canaria onder alle leeftijden. En wie weet komt deze favoriet onder de activiteiten ook nog wel met een extraatje: walvissen!

Dolfijn tours Gran Canaria
Walvissen Gran Canaria

Walvissen spotten

Alhoewel je ze met de bovenstaande excursie misschien al tegenkomt, zijn er ook speciale tochten waarbij je op zoek gaat naar deze gigantische zeezoogdieren. Net als bij de dolfijnentochten vertrekken de meeste boten vanuit de badplaats Puerto Rico. Het spotten van walvissen is een van de excursies op Gran Canaria die je nooit teleur zullen stellen: in de wateren rond het eiland houden zich verschillende soorten op. Sterker nog, de Canarische wateren hebben de grootste populatie walvissen van heel Europa. De vaste bewoners van dit gebied laten zich met grote regelmaat zien. Houd je fototoestel in de aanslag!

Speciaal voor lekkerbekken

Culinaire activiteiten op Gran Canaria

Speciaal voor de lekkerbekken zijn er ook enkele activiteiten op Gran Canaria. Kom jij tijdens je vakanties graag zo veel mogelijk te weten over de eetcultuur van je bestemming? Op Gran Canaria kun je aan die nieuwsgierigheid beantwoorden door mee te doen aan een culinaire tour. In veel gevallen reis je van de zonovergoten zuidkust dwars door het binnenland naar het noorden. Onderweg proef je een verscheidenheid aan lokale specialiteiten, maar geniet je ook van de prachtigste uitzichten. Een culinaire tour behoort overigens ook in hoofdstad Las Palmas tot de populaire activiteiten.

Culinaire tour Gran Canaria
roque nublo

De wandeling naar Roque Nublo

Roque Nublo is een bijzondere rots, een zogeheten monoliet, die hoog boven de rest van zijn omgeving uitsteekt. Hij vormt een van de meest kenmerkende plaatjes van het eiland. Voor sportieve vakantiegangers is dit de wandeling die je van alle activiteiten op Gran Canaria echt niet aan je voorbij mag laten gaan. De klim is niet lastig en zelfs prima met kinderen te ondernemen. Boven geniet je van een prachtig uitzicht en op heldere dagen zelfs van het hoogste punt van Spanje: de Teide op buureiland Tenerife.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Vliegtickets Gran Canaria

Auto Huren Gran Canaria

Excursies Gran Canaria

Meer weten over Gran Canaria?

Esther helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Gran Canaria?

Esther Gran Canaria expert
  • 365 dagen per jaar zon
  • Prachtige stranden
  • Een perfecte ligging aan zee
  • Slechts een paar uur vliegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Gran Canaria voor je…